tisdag 6 november 2012

Att få hjälp med övningar

Jag får ofta frågor av målvakter på Facebook eller i mail. Ofta om att få hjälp med målvaktstränign eller att få tips på bra övningar. Det är ju svårt ge tips på bra övningar över nätet, och det är svårt veta vilka övningar just den målvakten behöver.

Men en sak som alltid stämmer, och som alltid är rätt svar på den frågan.

Övningarna är inte det viktiga, alltså hur skytten åker, eller står eller vart skottet kommer. Självklart ska han stå i vinkeln om du vill träna vinkeln. Men att ha en himla avancerad övning är ju inte det viktiga.

Det viktiga är ju vad du som målvakt gör och inte gör!

Detaljer, detaljer och detaljer! Att du är nogrann, gör rätt. Har tid mellan skotten så du hinner jobba på returer, jobba klart på puckarna som inte blir retur utåt utan ned i hörnen. Tänker på att resa dig på rätt fot, komma upp så snabbt som möjligt. Att vara bra med på returen innan den når klubban på han som ska ta den. Göra räddning och förflyttning så mycket det går i samma rörelse.

Så det som är det viktiga när ni vill nöta detaljer är ju att ni nöter detaljerna och är nogranna! Det behövs ingen fancy övning för det. När vi kör camper är ju övningarna ofta rätt enkla men vi är noga som sjutton med detaljerna!!! Samt att vi har minst tre instruktörer på isen som hjälper er med dom detaljerna!

Så hitta på din egen övning, men var nogrann! Ta hjälp av filmkamera eller filma med iPad så kan du kika på det efteråt!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar