söndag 22 februari 2015

Aktiv i SMS och OnePad, ovant och inte så mycket tränat

Jag skrev ju i förrgår om att vara aktiv i SMS och OnePad. Efter det har jag varit och kört pass med målvakter och tränat på just det. Att inte bara komma ned och blocka i SMS och OnePad. Det har fått mig att inse eller i alla fall misstänka att det här är något som inte så många unga målvakter tänkt på eller tränat.

Det var lite avigt, ovant och svårt att bryta gamla vanor och mönster. Alla förstod vad jag menade och var överens om att det kunde vara bra och användbart. Men det var svårt att få till, att bryta vanan av att komma ned och blocka, göra sig stor, sträcka på sig och då samtidigt låsa sig. Tryckt mot stolpen, sträckt rygg och bli orörlig.

Vi nötte det här ett helt pass, med väldigt basic övningar. Stå vid stolpen kom ned i OnePad få ett skott mot kroppen och handskar från vinkeln. Så skulle målvakterna försöka se till att pucken inte hamnade blint mitt framför dom mellan benen med hjälp av klubba eller handskar. Jag ville också dom skulle jobba med aktiva händer framför kroppen och aktiv ställning med kroppen lite framåtlutat eller som mäster Granqvist hade sagt med "backhopparnäsa".

Sen körde vi samma övning fast i SMS. Här gick det lite lättare komma ned och vara aktiva. Troligtvis för det är lite mer likt en butterfly där man är van jobba mer aktivt.

Så det här tror och tycker jag är något målvakter ska jobba mer med, nöta och öva på att bli mer aktiv och mindre blockande och passiv i vinklar och nere i OnePad och SMS.

Vad är era tankar?

Vi hörs!

1 kommentar: