fredag 27 februari 2015

Tajtat till sitt spel

Jag satt hemma och kikade på HV71 - Brynäs igår. Där en av mina favoritmålvakter, efter sina år i Djurgården Gustaf Wesslau spelade. Jag slogs direkt av hur Gustaf förändrats sen jag såg honom sist. Ja jag har inte kollat så mycket SHL hockey, eller i alla fall inte HV71. Han spelade ett mer kompakt spel. Inte lika yvig och fladdrig som jag mindes honom.

Jag gillade det jag såg. Gustaf spelade mindre explosivt, lite längre in i målet. Mer samlat och kontrollerat. Något jag ville han skulle göra då han spelade i Djurgården och som jag vet han och dåvarande målvaktstränaren Thomas Magnusson jobbade med. Men i och med att Djurgårdens försvar då inte tillät honom spela så. Det var mycket dräll med puck och plötsliga frilägen, vilket krävde ett atletiskt och explosivt spel.


Jag misstänker att Gusaf och hans målvaktstränare William Rahm har jobbat en hel del med Gustaf spelidé och gameplan. Något som jag tycker såg riktigt bra ut igår. Jag gillade "nya" Gustaf Wesslau. Hans spel såg mer avslappnat ut och mer kontrollerat. En liten miss och en avig retur på Brynäs mål, där jag tycker han missade vinkeln lite och kom för nära första stolpen, fick sträcka ut och rädda med en benparad och fick en dålig retur. Jag tror också pucken gått utanför vilket får mig att misstänka han kom lite fel i vinkeln. Men det är små detaljer som är lätta för mig se med sex repriser.

Har ju intervjuat William Rahm två gånger och dom hittar du här och här. Samt en med Gustaf själv, där jag frågar honom om just att tajta till sitt spel. Något han nu i mina ögon lyckats riktigt bra med. Nu menar jag inte att jag vill alla målvakter ska bli block-robotar! Men, jag kände att Gustaf skulle kunna bli en bättre målvakt om han slapp spela så aggressivt och explosivt hela tiden. Av det jag såg igår känner jag att det stämde.

Jag tror också Gustafs nya lite mer kontrollerade och tajtare spel kan förlänga hans karriär några år, då det inte kan slita lite mycket på kroppen. Eller kräver samma explosivitet. Riktigt roligt se Gusaf igår. Bra jobbat av William och Gustaf!



Vi hörs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar