tisdag 8 december 2015

Hur länge ska jag spela ute?

Jag får ofta frågan om hur länge man ska spela ute och stå i mål.

Så länge man vill, är mitt svar.

Jag ser inga självklara fördelar med att bara stå i mål eller med att spela ute och stå i mål. Absolut spelar du ute länge kommer du bli bättre på skridskorna. Men du har bara nytta av "utespelarskridskoåkning" till en viss del i målet. Men självklart, bli säker på skridskorna har du nytta av i målet. Men sen måste du ju också lära dig målvaktsskridskoåkning som ju inte är samma sak som den utespelare pysslar med.

Däremot finns andra fördelar med att variera och spela ute lite längre. Spelsinne. Lära sig läsa spelet. Förstå hur utespelare tänker.

Men jag tycker ju att du får spela ute så länge det är roligt och så länge du vill. Sen förstår jag ju att tränare får lite problem om för många vill dubblera. Men det är ju hans problem att lösa. Jag tycker så länge det finns de som vill dubblera ska de få det.

En sak som är viktig för de som vill stå mål att förstå, du ska inte stå i mål för att du tycker det är jobbigt att åka skridskor. För du måste vara duktig på skridskorna i mål också. Du måste vara grymt duktig. För det spelar ingen roll hur bra man är på att rädda puckar om man inte är där pucken är.

Däremot tycker jag man kan försöka spela både ute och mål så länge det spel på liten plan, och börja fundera på om man vill specialisera sig som målvakt när det blir helplan som tidigast. För som jag skrivit tidigare, det är bra att lära sig åka skridskor riktigt bra. Vilket går lite fortare om du spelar ute och åker mycket skridskor. Men som sagt sen ska du ju också lära dig åka skridskor med målvaktsskridskor och som en målvakt med shuffle, t-push med mera.

Men mitt korta svar, spela ut och i mål så länge du vill och tycker det är roligt. Sen med lite tanke på laget och tränaren i alla fall. Så länge det fungerar för laget.

Vi hös!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar