onsdag 2 december 2015

Noggrannhet

Länge sedan nu.

Säsongen är igång. För fullt.

En sak jag pratar om ofta med målvakter, noggrannhet, detaljer och sen lite mer noggrannhet. Att komma redo till varje träning och match. Vara noggrann i sina förberedelser och sin träning och efter träning och match. Att inte slarva, inte vara lat.

Det låter så tråkigt. Det låter så jobbigt.

Men, är du ändå på träningen så finns ju ingen anledning att inte göra rätt. Varje träning då man inte gör sitt bästa, varje gång man slarvar eller slöar är ju en bortkastad träning. Vilket ju är onödigt.

Sen fattar ju jag med att det är omöjligt vara på topp varje dag, alla dagar. Men de dagar det är tungt, trist och segt. Att ändå göra sitt bästa. Hitta sätt att motivera dig. Tävla, utmana dig själv. Slarva inte med tekniken. Kör varannan eller riktiga grisdagar var tredje puck och gör den riktigt ordentligt.

För vill du i första hand bli så bra du kan, måste du träna så bra du kan. Vill du i nästa skede bli bland det bättre i din åldersgrupp, ha en chans på SHL, Tre Kronor och kanske NHL måste du ju bli bättre än så många andra. Då måste du ju också träna bättre, noggrannare, mer detaljerat. Eller hur?

Så, de dagar du inte har motivationen, tänk på hur bra du vill bli. Tänk på hur långt du vill komma.

För ska du bi ditt bästa jag, måste du träna ditt bästa.

Enkelt.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar