lördag 14 maj 2011

Ett litet snack med Micke Tellqvist

Jag hade ju hoppats på Micke Tellqvist i Djurgården i år, men nu blev det inte så. Jag tror defenetivt att Wesslau kommer vara bra, men ja Micke Tellqvist är ju en Djurgårds ikon och en grymt bra målvakt!

Jag tog ett litet snack med Micke i alla fall.

Hur ser kontraktsläget för dig ut just nu? Finns det några förslag att ta ställning till?

Just nu har jag fått några anbud från Sverige samt ett från Tyskland och även KHL. Så det känns bra att jag kan välja lite.

Vad har Djurgården sagt?

Som du nu vet har Dif signat Wesslau och det känns naturligtvis tråkigt att det inte blir DIF. Vi pratade lite men kom alldrig till något konkret, tyvärr. 

Vad tror/vet du att det beror på? Är du för dyr? Eller varför snabbar dom sig inte signa dig och ha en toppmålvakt till nästa säsong?

Jag har hört att jag är för dyr men det är bara skitsnack från någons sida. Har aldrig begärt eller fått ett bud från DIF att ta ställning till, vi hade naturligtvis kunna spela för mindre pengar när man får vara hemma i Stockholm.

Om du blev erbjuden kontrakt av något annat elitserielag, hur skulle det kännas? Kan du tänka dig spela i ett annat lag i Sverige?

Det skulle kännas konstigt att spela för något annat lag, men nu när DIF inte vill ha en så måste jag ju spela någon annanstans.

Under dina säsonger i NHL fick du ju aldrig riktigt chansen, hur höll du lågan uppe och kämpade på?

Det stämmer att jag aldrig riktigt fick chansen, men jag är grymt nöjd med min NHL karriär ändå. Det är inte många som får chansen att spela i NHL och sedan som jag i sex säsonger. Det är många duktiga målvakter som aldrig fått chansen.

Om du skulle jämföra att spela i NHL med KHL var ligger dom största skillnaderna både på och utanför isen?

I NHL är allt mer proffsigt på och utanför isen. Typ med matrialare ,hotell och mat. Hockeyn är mer öppen i KHL lite mer fram och tillbaka medans det är mer uppstyrt och alla har en roll i NHL. Mer kroppskontakt och sådant i NHL också såklart.

Hur mycket jobbade du med målvaktstränare i NHL? Samt i KHL?

Första åren i Toronto hade vi inte någon utan det var först sista 2 åren vi hade en. I Phoenix hade jag den gamle oilers målvakten Grant Fuhr som jag kom väldigt bra överens med. KHL hade jag först en målvaktstränare som bara skrek på mig på ryska så det var väl sådär.

Skiljer sig arbetet med målvaktstränaren från eliterserien, NHL och KHL? Om på vilket sätt?

Sverige har bra tränare på målvaktsidan och är väldigt nogranna kanske lite för petiga när det gäller teknik. I NHL är man nogrann också men där jobbar man mycket mera med det psykiska.

Den dagen karriären tar slut, ska du jobba vidare inom hockeyn tror du?

Vet faktiskt inte vad jag ska göra efter hockeyn, men jag tänker på det och förhoppningvis när jag lägger av om några år så har jag kommit på något. Men som det känns nu blir det inte inom hockeyn.

Hur gör du då du ska välja din utrustning? Provar du massa olika märken? Har du benskydd för extrem "butterfly" eller mer hybrid?

jag brukar välja lite olika märken just nu kör jag med Brians och dom passar mig perfekt. Letar nog efter något som ska kännas bra och vara bekvämt.

Är du sponsrad med utrustning köper du själv eller har klubben betalt?

Har inget sponsorkontrakt just nu med någon utan kör med det jag vill. Ofta skriver man in i kontraktet med klubben att man ska få köra med vad man vill.

Har du haft svårt ställa om från den gamla till den nya stilen med mycket täcka/blocka?

Jag blandar lite mellan stilarna och det känns rätt för mig, tycker att dom nya målvakterna ser nästan ut som innebandy målvakter när dom står på knäna hela tiden. Tycker att man som målvakt ska även kunna läsa spelet.

Om AIK ringer och erbjuder ett superkontrakt, ja eller nej?

NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ aldrig ;-)

Måste erkänna jag blir lite avis, Micke har haft Grant Fuhr som målvaktstränare. Grant Fuhr min första NHL idol. Det är ju inte ens slump att Grant Fuhr pryder högerkanten av min blogg.

Låter ju inte som det kommer gå någon nöd på Micke i vinter verkar finnas lite att välja på för honom. Men det känns ju tyvärr som vi inte kommer få se honom i Djurgårdströjan något mer. För om Djurgården inte signierade honom idag när ska då dom göra det?

Intressant med skillnaden Micke har upplevt mellan målvaktsträning i NHL och Elitserien, där enligt Micke det är mer tekniskt i sverige och mer psykiskt i NHL. Jag är ju absolut för och tycker det ska vara självklart med mental träning och jobba med psyket! Fast tekniken är ju viktig den med, men sen tror jag det tekniska är mer viktigt för dom extrema butterflymålvakterna som kanske saknar lite av känslan för spelet och då måste väga upp det med extra bra teknik.

Som Djurgårdare känns det ju i alla fall skönt vi verkar slippa se Micke i AIK... :-D

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar