lördag 9 juli 2011

Sommarintervju med Sebastian Idoff

Idag kommer en sommarintervju med Södertäljes nya målvakt Sebastian idoff.

Hur ser upplägget på din somarträning ut? Har du samma upplägg som förra säsongen eller har det ändrats? Var ligger största fokus? Styrka? Kondition? Explosvitet?

Iår har det varit lite annorlunda pga ej haft någon klubb under försäsongen så fått köra själv, lite halvtråkigt pga tävlingsinstinkten försvinner lite grann. Men lagt mest betoning på konditionen och det explosiva. Mycket korta sprinter samt spänst. Har även kört Inline 2 ggr i veckan, bra att få in känslan i handskarna och spelförståelsen.

Har du varit på is något redan? Går du på is samtidigt som laget eller kör du lite innan?


Har inte varit på is, skulle åkt till Erik Granqvist målvaktscamp i Luleå men fick en skada under Inline-Vm så var tvungen att tacka nej. Iår kanske det blir några dagar tidigare men inget tidigare planerat.

Hur lång tid tar det för dig att köra in dina skydd så dom känns sköna?


Har en liten extra beställning hos Reebok där mina skydd ska vara lite mjukare, pga passar mer min stil. Kommer köra med Reeboks nya modell och den är lite mjukare så kanske max 1-2 veckor så är dom sköna.

Vad är dina personliga mål inför säsongen?


Personligen så ska jag kriga som tusan för att få chansen till att spela så mycket som möjligt i SSK samt utveckla mitt målvaktsspel tillsammans med Målvakts coachen, på alla punkter.

Kör du mycket målvaktsfys eller kör du ”bara” med laget?


Kör blandat pga måste även behärska andra övningar som inte går under " målvaktsfys". Mycket explosivt har varit grunden iår.

Jobbar du med målvaktstränaren på somaren?


Eftersom jag inte har haft någon klubb så har jag ej haft någon målvaktstränare under sommaren. Men tycker man absolut kan göra de, både fysiskt samt psykiska delar av målvaktspelet.

Finns det några detaljer i ditt spel du kommer jobba extra mycket med när ni går på is?


Generellt allt, du tappar en del under sommaren ju men just hitta position spelet eftersom man inte är 1,93 lång så måste våga attackera skytten och spela aggressivt mot puckföraren. Även belastnings övergångar i sidledspass så förflyttningen går snabbare.

Vill du vara på is hela sommaren eller är det skönt med ett uppehåll under sommaren?


Tycker det är skönt men ett uppehåll, koppla bort tankarna från hockeyn helt samt få tillbaka suget efter en lång säsong. Personligen är det inte aktuellt förren dom kanske sista veckorna innan ispremiären.

Vilken målvakt tror du vinner räddnings % i elitserien säsongen som kommer?

Svår fråga eftersom det är många talangfulla och duktiga målvakter, men Fasth är ju en kandidat efter förra årets succé men jag tror faktiskt på Wesslau. Grym när har var i Sverige sist och nog rätt revansch från sin USA resa.

Vilket lag vinner SM-Guld?

Även här en sjukt svår fråga men tror på Djurgården, spännande nyförvärv samt bra mix av gammalt och ungt.

Vilken målvakt tror du vinner räddnings % i allsvenskan säsongen som kommer?

Fransson var ju en spelande vägg förra året så han är väl en stark kandidat men även Hannu Toivonen, Hyfsade Ahl keeper. Hade inte varit fel om man var själv där uppe och nafsade.

Vilket lag vinner Allsvenskan?

Malmö eller Örebro får väl stå för favoritskapet i HA, Malmö med tanke på sina tunga nyförvärv och även Örebro. Starka lag på papprena men allt kan hända.

Vill tacka Sebastian som tagit sig tid att svara på mina frågor.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar