fredag 20 juli 2012

Intervju med Djurgårdens Nils Andersson

Jag är ju som ni säkert alla förstått Djurgådare. Så nu kommer en intervju med Nils Andersson ny back i just Djurgården. Måste säga Nils ger ett rätt skönt intryck där han blandar humor och bra svar i intervjun. Kul!

Hur mycket jobbar ni backar i DIF ihop med målvakterna på och utanför isen för att styra upp och bestämma hur erat försvar ska spelas? (Lite svårt svara på för dig som är ehlt ny, men hur har det varit i Växjö?)

I Växjö hade de defensiva genomgångarna gemensamt, backar och målvakter. Martin Gerber, med sin rutin, ofta var en av de starkaste rösterna när vi diskuterade spelsystem och spelsituationer. Så målvakterna hade ett ord i hur försvarspelet las upp. Sen hur mycket vi utespelare lyssnade på slipsarna i buren vet jag inte..

Är målvaktstränaren inblandad i jobbet kring försvarspelet också?

Nej. Vi hade en extern målvaktstränare som jobbade enbart med målvakterna. Han hade även en tofs i nacken vilket gjorde honom svår att ta på allvar. Hela säsongen smiddes planer på att avlägsna hans tofs. Vi skulle hugga, klippa, ja till och med bränna bort den där tofsen, men vi lyckades aldrig.

Vad tror du om det nya förslaget med bakåflyttad mållinje?

Oj, inte ens hört om det förslaget. Längre bak målinje.. mina skott som redan nu knappt tar sig över mållinjen. Spontant känns det som att smala av banan skulle vara en betydligt roligare förändring.

Hur tror du det påverkar dig som back?

Jag måste lära mig skjuta hårdare. Skämt å sido, väldigt svårt att svara på. Man kanske blir hårdare straffad om man "går bort sig" i hörnen då en kortare sträcka från hörn till mål ger kortare tid att rätta till misstag för oss som backar.

Vilken är den bästa målvakt du spelat ihop med?

Martin Gerber. Oscar Alsenfelt i match MoDo borta i kvalserien 10/11 är kanske den enskilt starkaste målvaktsinsatsen jag varit med om.

Har ni i DIF/Växjö förutbestämda "varianter" hur målvakten ska stoppa och spela pucken vid dumpins?

I Växjö hade vi det. Gerber hade fyra ord som hjälp i hur han ville ha det och vi backar använde samma ord när Oscar stod.

Same - Spela pucken till oss backar på samma sida som pucken dumpades från
Over - Spela pucken till oss backar på andra sida som pucken dumpades från
Leave - Ut och stoppa så hämtade vi upp pucken
Rim - Dra ut pucken så hårt han kunde, användes i pressade situationer


Vem är DIF:s mest fåfänga spelare? Motivera gärna.

Vid sidan av skulle det inte förvåna mig om det var jag. Bryr mig lite för mycket om att ha rätt kläder och att frisyren sitter på plats. Tyvärr... Att jag tog in en hårfön (trots den goda anledningen att blött hår vintertid är en förklyningsrisk) gav mig titeln som den mest fåfänga i Växjö.

Vem är slarvigast i DIF? Motivera gärna

Känner killarna i laget för dåligt än.. Hade det varit för något år sedan hade jag svarat mig själv. Jag glömde skridskor och necessärer. Jag har glömt allt som går att glömma. Det är dock ändring på det nu. Växte upp när jag flyttade ner till Växjö.

Vem är den största prylgalningen med utrustning och klubbor? Motivera gärna.

På isen lär det nog vara Marcus Sörensen. Han kommer linda om klubbor och byta smutsiga snören på rören så fort tillfälle ges, allt för att se bra ut.
Bubblare - Pontus Åberg


Vilka förändringar tycker du skulle till i Svensk hockey? Regler eller serieindelningar eller liknande?

Jag tycket linjemännen är för hårda på en del offside. Det gör bara att spelet blir ryckigt. När jag själv tittar på hockey är avblåsningar ett störande moment i upplevelsen och bör undvikas i allra största mån.

Frågar du spelarna så vill majoriteten att det ska vara en mycket mer avslappnad inställning till "flygande offside". Linjemännen ska fortfarande vara stenhårda på när pucken går ut i mittzon, och sedan in igen - typ när en back dribblar på blå och pucken tillfälligt åker utanför. Men i flygande anfall så är min mening att ska det vara en extremt tydlig offside för att domaren ska blåsa.
Även smala rinken och minska mittzonen. Hockey i NHL är en extremt publikvänlig sport just nu. Ofta fler chanser i en period än i en hel elitseriematch.


Vilken målvakt i Elitserien är svårast att göra mål på?

Viktor Fasth är enormt duktig. Han har även satt sån stor respekt att spelare försöker hitta perfekta lägen vilket ofta leder till mindre slumpmål och överraskande skott.

Vilka målvakter snackar mest och försöker med trashtalk?

Väldigt lite trashtalk bland målvakter. Kan inte ens komma på någon som sagt något. Jag prickade Gerber i huvudet på träning i början av säsongen. Han kallade mig "fucking junior, you piece of shit". Med darr på hand bad jag om ursäkt efter träningen och så var allt glömt... tror jag.

Vilken forward är jobbigast möte i sarghörnet och varför?

Forwards som är duktiga på täcka puck, som samtidigt har det där lilla extra att kunna överraska. Dick Axelsson, Silverberg och Dennis Rasmussen i vårt lag var den typen av spelare. Som back behöver man då använda hela kroppen för att erövra pucken, och då är det lätt att hamna i obalans vilket dessa skickliga spelarna direkt utnyttjar med en dragning eller en smart passning.

Ska även lägga till att Mikael "korthuset" Eriksson i Växjö var bland de lättaste att möta i sarghörnet.

Både roliga och bra svar från Nils. Jag kan hålla med honom om hans tankar kring Offcide, inte att släppa offcide men att hellre fria än fälla vid tveksamma situationer. För det roligare att ha flyt i matcherna än en miljon avblåsningar.

Jag kan ju tänka mig hårfön i ett hockeyomklädningsrum inte är direkt att rekomendera. Ens för att förhindra förkylningar. :-)

Tackar Nils som tog sig tid att svara!

Vi hörs!

4 kommentarer:

 1. Offside ! En tanke jag fick under året som gick, varför inte göra som i fotbollen typ ? Om en kille drar in pucken i anfall, samtidigt som en inte hunnit ut men bevisligen är på väg ut ur zon, tycker jag borde släppas för att få mer flyt o gynnar anfallspel mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé, men då tycker jag killen måste ut och nudda mittzons is innan han får åka in igen. Bra idé!!!

   Radera
 2. Kanske blir för mycket för alla domarna att hålla reda på , kan hålla med om att han bör till mitten för att inte utnyttja farten i det läget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jo kanske? Men det skulle ju få mer flyt i spelet...

   Radera