lördag 21 juli 2012

Intervju med HV71:s Oscar Fantenberg

Idag kör vi en intervju med HV71:s Oscar Fantenberg.

Hur mycket jobbar ni backar i HV ihop med målvakterna på och utanför isen för att styra upp och bestämma hur erat försvar ska spelas?

Vi jobbar i defensiva möten där målvakter och backar är med gemensamt. sen är målvakter olika och man pratar hur målvakten vill ha olika situationer.

Är målvaktstränaren inblandad i jobbet kring försvarspelet också?

Han har väl sina åsikter och tankar men Huvudtränaren har ju största ansvaret i hur han vill ha det.

Vad tror du om det nya förslaget med bakåflyttad mållinje?

Jag vet inte riktigt, men de låter intressant att man i Sverige vill ändra och komma på nya ideer, och de kommer bli mer rakt mot mål nu när de är närmare från hörn tilll målet.

Hur tror du det påverkar dig som back? 

De blir lite mer rakt mot mål från forwards så man får ju vara med mer och försöka få stopp på dem så fort som möjligt, men de ska bli spännande och en utmaning under säsongen.

Vilken är den bästa målvakt du spelat ihop med?

Stefan Liv måste jag säga en grym målvakt som var en vinnare rakt igenom.

Har ni i HV förutbestämda "varianter" hur målvakten ska stoppa och spela pucken vid dumpins? 

Nä vi hade inte det förra året, vet inte hur Wesslan vill ha det iår, de går vi nog igenom senare. Vanligast är nog bara att man skriker spela eller tid, det är vad vi har kört innan.

Vem är HV:s mest fåfänga spelare? Motivera gärna.

Jag vet inte faktiskt, William Karlsson är noga med hur hans frisyr ligger. sen finns de några fler, Williamsson, Ledin och många fler.

Vem är slarvigast i HV? Motivera gärna

:-) Thörnberg kan glömma kläder och annat lite var som helst. men hockeyprylar glömmer han inte, de är de nog ingen som gör som jag vet iallafall. 

Vem är den största prylgalningen med utrustning och klubbor? Motivera gärna.

Thörna vill gärna byta och krångla med sina klubbor, Fasth klagar rätt mycket över hans utrustning sitter fel eller han vill ha någon liten liten detalj annorlunda. Ledin har alltid lite nya saker eller skydd han också. tror alla är de mer eller mindre.

Vilka förändringar tycker du skulle till i Svensk hockey? Regler eller serieindelningar eller liknande?

Tycker linjemännen inte ska vara så noga när de gäller centimeter vid dump från röd, de blir ryckigt och man irriterar sig bara på det så tycker jag, annars har jag inte tänkt på så mycket annat.

Vilken målvakt i Elitserien är svårast att göra mål på?

Fasth är ju en erkännt duktig målvakt, sen finns de ju massor av duktiga målvakter i dagens elitserie, men fasth var bra nu är han ju i NHL dock men säger Fasth.

Vilka målvakter snackar mest och försöker med trashtalk?

Jag har inte märkt någon målvakt som trashtalkar speciellt mycket, kan vara någon kommentar eller så ibland, men inte i nivå med utespelarna.

Vilken forward är jobbigast möte i sarghörnet och varför?

De finns ganska många, Fredrik Pettersson, Ölvestad är envisa och ger sig fan aldrig. Sen finns det dem som är starka och duktig med klubban som är svåra och få tag i som T ex, Cehlin, Olimb osv..

Så Per Ledin är både fåfäng och prylgalen. :-) Där ser man! Återigen en spelare som tycker linjemännen är lite för nogranna men nu med icingregeln istället för offcideregeln. Stefan Liv, jag förstår det valet en av dom bästa målvakter som spelat i Elitserien, ett bra val i mina ögon!

Tackar Oscar som tog sig tid!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar