fredag 3 januari 2014

Aktiva händer

Jag skrev ju om plocken igår. Att jag tycker det är bra ha den låg och öppen och vinklad mot pucken. En annan sak jag gillar och tycker man ska försöka få till är aktiva handskar. Att du är aktiv med händerna och följer pucken och har dom lite framför dig.

Dels vill du ju hela tiden vara vinklad mot pucken för att vara så stor som möjligt. Sen blir räddningarna lite mindre och lättare att kontrollera om du gör dom framför dig.


Att du aktivt för fram händerna så du har handskarna lite framför dig. Detta underlättar ju också att komma ned i butterfly, då tex klubban inte kommer hamna under dina benskydd. Det ger dig också större frihet och gör det lättare att vara aktiv med klubban så du kan få vinkla ned låga skott i sarghörnen.




Jag tycker också det signalerar att du är aktiv, vaken och beredd. Du ser lite större och mer på hugget ut. Du kommer ju också till viss del frigöra överkroppen lite och få lättare att vrida den då inga handskar tar emot byxor och benskydd. Det är ju en liten detalj i sammanhanget, men många små detaljer...

Så precis som du ska ha aktiva fötter och vara rörlig, så jobba med aktiva händer. Få fram dom lite och underlätta att rädda puckar. För utöver att du får kortare väg att rädda puckar om du räddar dom framför dig, är det ju också lättare följa pucken med blicken om du räddar den lite framför dig än bakom dig.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar