fredag 6 april 2012

Viktor Fasth mannen med järnpsyket!

Viktor Fasth!

Det räcker egentligen så.

Det lustiga är ju att media och folk tycker det är konstigt att han var bra igen i AIK:s 2-1 vinst hemma på Hovet mot Skellefteå. Visst att media ALLTID skriver upp och ner saker så mycket det går för att sälja lösnummer. Men ärligt. Viktor Fasth har under två säsonger visat att han har grymt bra psyke. Att han absolut har hett temperament ute på isen och ibland kokar över. Men att han lika snabbt studsar tillbaka.

Dock är det ju inte desto mindre imponerande.

Hela AIK har ju lite den mentaliten. Utspelade förnedrade och utklassade ena dagen, heta som lava nästa. AIK har ju fler liv än en hel kattfamilj!

Foto Emma Nyström
http://emmaanystrom.blogg.se/

Inför sjunde avgörande matchen känns det som fördel AIK tycker jag. Dom slår ur underläge, dom har egentligen inget att förlora medans Skellefteå bara har saker att förlora. Vinner Skellefteå har dom gjort det dom ska, vinner AIK har dom stått för en bragd. Känns som Viktor och AIK kan spela med mindre press.

Skellefteå gör ju dock sitt yttersta för att störa Fasth hela tiden, in med mycket folk små påkörningar små slag och mycket snack. Jag förstår dom. Men tycker det är osportsligt och jävligt löjligt. Samt att det är konstigt inte domarna ser det och beivrar det. Det är inte alls snyggt. Okey att man gör allt för att vinna men någon slags gräns måste man dra. Tycker jag i alla fall.

Enligt Expressen är Viktor muntligt överens med Anaheim. Jag inser jag måste skaffa mig så bra källor för bloggen som får reda på muntliga överenskommelser.

Anaheim, bra val. Visst dom har Jonas Hillier men ja, inte alls omöjligt konkurera ut honom. Viktor kommer absolut få stå ett gäng matcher, och med hans mentala styrka kommer han säkert gå in och göra grymt bra ifrån sig. Om det stämmer riktigt kul!!




Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Jag håller med, det är tramsigt att jobba på att störa målvakten för att vinna momentum för laget. Men det har ju hejats på av kommentatorer i flera år, inte minst gaphalsen Wikegård har ju alltid snackat om att köra på målvakten för att störa honom och få honom att komma ur rytmen. Gamle Boork har på äldre dar börjat läsa regelboken och upptäckt att det inte är tillåtet, och det är ju bra. När fan blir gammal blir han religiös som ordspråket säger och det stämmer väl bra in på bitter-Boorken.

    Det är snudd på omöjligt att läsa om slutspelet i kvällstidningarna. Dels för att de upprepar valda delar av vad matchkommentatorerna har sagt, vilket de allra flesta av de som är intresserade nog att läsa om det redan vet, eftersom de var intresserade nog att se sändningen. Sedan förstoras saker och ting upp till oigenkännlighet. Till exempel SAIK:s vinst med 8-2 och Viktor Fasths jobb i den matchen. Dels har ju siffrorna ingen betydelse, vinst eller förlust är allt som spelar roll. Människor som sett lite ishockey har upplevt det förut, att ett lag som förlorar reser sig och kommer tillbaka, men nu för tiden betraktas det som en bragd. Det gäller naturligtvis Fasth också, en målvakt på den nivån har självklart resurser att släppa och gå vidare.

    Slutligen tror jag inte på AIK-vinst, SAIK är tvungna att trampa igång och är ett bättre lag. Matchen igår kändes märkligt avslagen, och påminner om andra där ena laget har mer än en matchboll att dunka in.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Håller med håller med håller med, sen får vi se om Skellefteå klarar att trampa igång då håller jag med dig där med då vinner dom.

      Men om hemmaplan, förväntningar och favoritskap blir till press istället för laddning ja då kan AIK skrälla!

      Radera