söndag 1 april 2012

Spännande målvaktssommar!

Slutspelet är inne i semifinaler. Brynäs leder 2-1 i matcher mot Färjestad och Skellefteå med samma siffror mot AIK. Känslan just nu är att Brynäs har ett litet grepp och Skellefteå ett lite större.

Kvalserien. Vill jag inte prata om. Timrå klara och Rögler ligger bra till. Mitt lag Djurgården i allsvenskan nästa år. Inte alls som jag trott det skulle vara.

Inför nästa säsong ser det ut att hända saker på målvaktsposterna i många lag.

Redan klart Tellqvist lämnar Modo, Norena lämnar Linköping, Larsson och Andersson lämnar HV71, Alsenfelt lämnar Växjö för Modo. Sen antar jag Wesslau lämnar Djurgården, Fast AIK. Finns chans eller risk att Andersen sticker från Frölunda och Eriksson Skellefteå.

Blir både Svedberg och Holmqvist kvar i Brynäs?

Kommer Svensson vara kvar i AIK? Engstrand i Lindköping? Hadelöv i Skellefteå? Vem blir kvar i Timrå? Kommer något lag våga vilja plocka Lundström som etta efter hans briljanta kvalserie eller blir han kvar sista kontraktsåret i Timrå?

Så det kommer hända saker. Varifrån ska det fyllas på?

Ska vi gissa att Wesslau finns i HV eller Linköping nästa år? Tellqvist i Djurgården? Eller vill han inte kliva ned i Allsvenskan? Då kanske HV och Linköping in i bilden igen? Larsson då? Blir han kvar i Sverige? Timrå och hem till Norrland?

Jag hoppas ju och tycker att både Eriksson och Andersen stannar i alla fall ett år till i Elitserien och Sverige. Om Fasth försvinner till NHL och Eriksson spelar som i år så finns ju chansen att han får spela en del Tre Kronor under året och utvecklas vidare. Jag tror både Andersen och Eriksson skulle må bra av ett år till i Elitserien.

Samtidigt är det ju inget fel åka över och spela liten rink i AHL som inte är någon pissdålig liga. Speciellt som målvakt är det full fart mycket skott och lärdomar!

I vilket fall har vi målvaktsälskare en spännande sommar att se fram emot!

Vem hamnar var? Vem vill ni ha var?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar