onsdag 11 juli 2012

Frederik Andersen till Anaheim

Mr Madhawk skrev det igår och Aftonbladet idag. Synd jag inte hann se det INNAN jag skrev min genomgång av Elitseriemålvakterna då. :-)

Frederik Andersen är alltså klar för eller i det närmsta klar för Anaheim. Samma klubb som skrivit envägs kontrakt med Viktor Fasth och redan har Jonas Hiller i laget. Ett knepigt val av Andersen kan jag ju tycka. Har svårt se han petar någon av Hiller och Fasth. Dels av rent hockeymässiga anledningar. Då jag tycker både Fasth och Hiller är bättre målvakter än Andersen.

Men också av politiska skäl då både Hiller och Fasth har envägskontrakt och tjänar lika mycket både i NHL som i AHL.

Men en hockeyspelare som inte skriver kontrakt för att det är konkurens är ju ingen fighter direkt. Självklart ska Andersen skriva på, han är 23 i år och Hiller och Fasth är båda 30. Så Andersen har ju absolut tiden för sig.

Skriv på ett två eller treårs kontrakt och spela ett år till i Elitserien och Frölunda och ta sen chansen med ett år eller två i AHL. Då har Andersen utvecklats blivit en jämnare mer rutinerad målvakt och kan på allvar utmana Hiller och Fasth om en plats i NHL. Samt om två - tre år vet man ju inte vem som är kvar i Anaheim. Kanske alla tre blivit bortbytta.

Ska bli kul att följa och se vart det här leder.

Jag kan ju dock tycka det är lite skum inställning efter en bra säsong i Elitserien som 22 åring att ha som krav att man inte vill spela AHL när du ska skriva kontrakt med en NHL klubb.

Ska bli spännande att se om Frölunda ersätter Andersen eller om dom kör med Hudacek och Linus Fernström.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar