torsdag 10 januari 2013

Speciell NHL säsong i år

Några saker jag funderat en del på nu när lockouten är över.


* Kommer lag med låg medelålder gynnas av den kortare säsongen då yngre spelare enligt mig ofta kommer igång snabbare och är bättre i början av säsongerna. Medans äldre spelare är som bäst i slutet. Hinner lag som Detroit få igång maskineriet ordentligt på den korta säsongen?

* Kommer lag som haft många spelare igång i andra ligor under säsongen gynnas? Spelarna är igång och i matchtempo från dag 1. Antar camperna blir kortare, vilket ger mindre tid till att spela igång kroppen. Det har också varit ett extra långt uppehåll. Kommer lag med få spelare som hållt igång vara bra nog i början och hinna komma igång i tid?

* Är det viktigare för målvakter att ha hållt igång med matcher och hockey under det långa uppehållet än för utespelare? Kommer lag med målvakter som varit igång ta fler poäng i början av säsongen än lag som inte har målvakter som spelat?

* Klarar veteraner som inte spelat under lockouten att leverera från dag ett. Eller behöver dom 10 matcher för att komma igång? Hinner laget ta tillräckligt med poäng dom sista 30-35 matcherna för att nå slutspel då?

* Kommer det vara en fördel ha många unga hungriga spelare den här säsongen?

* Kommer spelare som en vanlig säsong fått spela i AHL spela NHL för att dom spelat under lockouten?

Helt enkelt, är det en fördel har fler unga spelare denna säsong samt fler spelare som spelat matcher under lockouten?

Jag tror det kan bli en speciell säsong den här. Där lag som man inte räknat med under en vanlig säsong kanske kan skrälla. Tar man tillräckligt med poäng första 10-15 matcherna så kan det räcka långt.

Veteraner som är vana att kunna spela sig i form, där första 10-15 matcherna inte är på liv och död. Klarar dom leverera från dag ett?

Jag tror ju spelare som är äldre mått bra av det långa uppehållet, kroppar har fått läka, huvuden vila. Suger komma tillbaka på riktigt. Men kan priset dom får betela för det bli än säsong utan slutspel?

Vad tror ni?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar