lördag 26 januari 2019

Förebild i din egen förening

Ni lite äldre målvakter, som spelar J18, J20 eller i a-laget i era föreningar. Försök vara förebilder för knattemålvakterna i era föreningar. Jag tror det är viktigt och jättebra för dom små målvakterna att ha någon att se upp till på nära håll. Att det inte "bara" blir Carey Price, eller Adam Reideborn. Dom är ju liksom så långt bort. Även om den ena är lite närmare än den andra. Men ändå långt bort för att bli en vardagsförebild.

Du som spelar i junior eller a-lag, gå ned på ungdomslagens träning ibland. Var med i träningsoverall och ge dom små lite tips, skjut några skott på dom och peppa dom. Att ha en idol i sin egen förening, som man kan heja på i korridorerna utanför omklädningsrummet och som hejar tillbaka och kanske vet vad du heter. Jag är övertygad om att det är viktigt. Sånt som peppar småkillar och tjejer att komma till ishallen, längta lite extra. Får dom att vilja gå på lokala lagets a-lagsmatcher.

Bjud in dom i ert omklädningsrum, visa dina skydd och din plats. Visa runt dom i omklädningsrummet. Du kommer tycka det är roligt, tror jag och knattarna kommer beundra dig med stora ögon. Det handlar ju inte om en så stor uppoffring några timmar extra i ishallen per månad kanske. Men både du, dom och föreningen kommer få ut mycket av det.

Ni får själva gissa när Theo min son, hade mest roligt och vem han ritade teckningar av och pratade mest av, efter mötena nedanför? Axel Tillaeus som han fick lägga straffar på, eller Tellan och Mantas som han fick fotas med? Det krävs inte så mycket för att bli en liten killes eller tjejs förebild. Gör vad du kan för att bli det!

Theo med Axel i Rimbo ishall

Theo med Mantas på hovet

Theo med Tellan på hovet

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar