tisdag 26 juli 2011

Sommarintervju med Magnus Hellberg

Idag har turen kommit till en av dom målvakter jag tycker det ska bli riktigt kul och spännande att följa i vinter, Frölundas Magnus Hellberg.

Hur ser upplägget på din somarträning ut? Har du samma upplägg som förra säsongen eller har det ändrats? Var ligger största fokus? Styrka? Kondition? Explosvitet?

Jag kör på med samma program som förra sommaren men det har blivit lite ändringar. Har lagt in yoga på tisdagar, underskattat men väldigt nyttigt! Fokus ligger framförallt på bålstyrkan, benstyrkan och explosivitet.

Har du varit på is något redan? Går du på is samtidigt som laget eller kör du lite innan?

Ja jag har varit lite på is. Jag deltog på Nashvilles camp direkt efter draften! Kul att spela på liten rink. Kommer även tjuvstarta lite med Micce Andreason och några andra keepers nu innan vi går på med laget så man hittar känslan och skakar av sig rosten man fått under sommaren!

Hur lång tid tar det för dig att köra in dina skydd så dom känns sköna?

Den kommande säsongen ska jag köra med Reebok, vilket jag även gjorde förra säsongen. Det kommer nog ta en vecka innan allt känns bra och man har gjort lite fin justeringar.

Vad är dina personliga mål inför säsongen?

Fortsätta vara konsekvent och jobba hårt. Finslipa mycket smådetaljer som gör skillnad i mitt spel så jag utvecklas som målvakt. Självklart så siktar man på mycket speltid, det blir tuff konkurrens om första spaden.

Kör du mycket målvaktsfys eller kör du ”bara” med laget?

Jag kör med laget i Göteborg var tredje vecka och kör med Micce Andreason resterande veckor. Det har fungerat bra hela sommaren så jag är nöjd, känner mig stark och redo inför säsongsstarten!

Jobbar du med målvaktstränaren på somaren?

Ja absolut, Jag och Micce tränar väldigt mycket tillsammans och har en bra dialog om säsongen och sätter upp mål som jag ska sikta på.

Finns det några detaljer i ditt spel du kommer jobba extra mycket med när ni går på is?

I början när man kliver på is brukar man vara rätt ringrostig. Så det blir att få in riktlinjerna och hitta känslan igen som man glömt bort under sommaren, haha. Även mycket kondition och jobba klart varje puck.

Vill du vara på is hela sommaren eller är det skönt med ett uppehåll under sommaren?

Jag tycker det är skönt med ett uppehåll efter en säsong, bara tänka på annat och få tillbaka suget igen.

Vilken målvakt tror du vinner räddnings % i elitserien säsongen som kommer?

Fortsätter Viktor Fasth att vara lika konsekvent och lika noggrann som han var förra året så är han en het kandidat.

Vilket lag vinner SM-Guld?

Haha svår fråga.. Kan bli något lag som överraskar, tiden får utvisa!

En sak som jag efter några intervjuer börjar inse och som jag själv också tyckte då jag spelade är att spelarna tycker sommaruppehållet från isträning är skönt. Jag tror det är en tränargrej att tycka det är bra att vara på is hela somrarna!

Tackar Magnus som tog sig tid svara på mina frågor.

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar