tisdag 24 juli 2012

Intervju med Rigas Mikael Tellqvist

En av mina absolut favoritmålvakter är Mikael Tellqvist. Självklart mycket tack vare hans dubbla SM-guld och otroligt bra spel i Djurgården. Jag följer honom så mycket jag kan där han spelar. Förrå året var det ju lätt att följa honom då han spelade i Elitserien igen. Dock tyvärr inte i Djurgården utan i Modo. DÄr han i mina ögon gjorde en riktigt bra säsong! Har gjort en intervju med Micke som kommer här.

Dinamo Riga igen, vad var det som fick dig att ett komma hem därifrån förra säsongen och att det blev Riga igen?

Ville egentligen stanna i Riga men det fanns tyvärr ingen möjlighet till det förra året. Sedan var Modo ett perfekt alternativ eftersom vi fick vårat första barn. Vi ville vara nära våra familjer.

Jag tycker du gjorde en riktigt bra säsong förra säsongen. Varför blev det inte förlägning med Modo?

Marcus Näslund sa att dom var jättenöjda med det som jag hade presterat föra säsongen men det gick inte att lösa rent ekonomiskt, tyvärr. Vi trivdes jätte bra i Övik.

Hur tycker du själv fjolårs säsongen gick?

Kände väl att det gick bättre och bättre ju längre säsongen led. Tyckte att jag gav laget en chans att vinna varje kväll så jag är nöjd med fjolåret. Stabilt skulle jag nog utrycka det.

Pratade du med Djurgården i år? Var det nära du hamade i DIF igen?

Vi började prata med Dif när min säsong var över ,och det var väl i stort sätt klart innan dom åkte ur. Så det sög ju lite kan man säga:(

Om Djurgården går upp nästa år finns en chans vi äntligen kan få se dig spela i DIF igen då? Vill du spela i DIF igen?

Jag skulle gärna spela Dif igen, känner väl att jag inte är redo att spela på allsvensk nivå än. Men går dom upp så ska jag ta en funderare, definitivt.

Hur är livet utanför hockeyn i Ryssland och KHL? Funkar det bra eller längtar man hem?

I Lettland är det mesta bara bra, som hemma ungefär. Vi bor bra äter bra och så har Riga fantastiska fans!!!!! Men i Ryssland är det lite annorlunda  än hemma.

Ska du fortsätta köra med Brians i vinter eller byter du märke?

Jag fortsätter med brians och jag är super nöjd med servicen och naturligtvis skydden. Flera borde ge dom en chans.

Hur går det till då du byter märke? Är det för du själv vill testa något nytt eller bli du erbjuden kontrakt med ny tillverkare?

När jag var i NHL så blev man kontaktad på ett annat sätt, dom gjorde skydden och man fick pröva. Här hemma är det mera att man ska bestämma sig för vilket märke och sedan beställa. Vi skulle kunna bli bättre på det där med service här hemma, problemet är att det tar tid att få hem grejor om man vill pröva något nytt.

Har du lätt att köra in nya saker eller tar det tid? Vad tar längst tid att köra in?

Jag har ganska lätt att köra in nästan alla grejor. Ett par träningar kanske, allt förutom skridskorna. Det har jag svårt med.  Mot Brynäs förra året så hade jag ett nytt kombinat på värmningen ( skulle inte spela) men glömde byta. I andra perioden fick jag hoppa in men det gick faktiskt helt ok trots att det var helt nytt.

Vem lackar din mask och vad ska du ha för motiv på den? Är du mycket involverad i motivet?

Har alltid jobbat med David Gunnarsson , han är i särklass den bästa målaren. Skulle nog säga bästa i världen. Vi jobbar tillsammans fram ett motiv ( mest David ). Han tycker något och jag säger ja eller nej. I år bli det en liten hyllning till min kompis Stefan Liv.

Publicerat med tillstånd av DAVEART.com


                                       
The story
David about the design:

I have been painting for my friend Mikael Tellqvist for more than a decade. It is such a joy to create his masks from season to season.

Mikael´s new mask for Dinamo Riga is a continuation from his previous mask with the same team. Old school, clean and strong, and a lot of silver give the mask a unique look.

And just as usual you can go on an adventure journey to discover details all over the artwork. You also find a tribute to our friend Stefan Liv on the mask.


Hur funkade det att jobba ihop med Masken förra året?

Masken är kung!!! Vi kom väldigt bra överens och pratar fortfarande mkt med varandra, han kommer att gå långt. Väldigt ambitiös och målinriktad. Lärde mig mkt av honom och det kändes som jag tog ett stort kliv framåt i min karriär.

Som Djurgårdare känns det ju extra tungt att vi åkte ur nu. Annars hade vi haft Micke i kassen denna säsong. Bara hoppas vi går upp snabbt så vi får tillbaka Micke i dom förger han hör hemma.

Jag förstår honom dock, han är ju inte i slutet av karriären men slutet närmar sig ju. Om han vill försöka få mer landskamper så är ju inte en säsong i Allsvenskan det bästa för karriären. Jag hoppas Micke gör en kanonsäsong i Riga och får komma tillbaka till Tre Kronor.

Tackar Micke som tog sig tid svara på mina frågor!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar