söndag 20 februari 2011

Elitseriens två bästa tvåor

Andreas Andersson HV71 och Christian Engstrand Linköping är två av elitseriens mest uttalade andramålvakter, två killar som får ett tiotal matcher per säsong. Ingen tacksam uppgift kastas in någon gång då och då, vilket gör det svårt få in flytet i spelet. Självklart tränar dom lika hårt och mycket som ettan, men när man nästan aldrig får spela är det inte alls lika lätt hitta flytet och prestera på topp.

Men dessa två herrar, Andreas Andersson och Christian Engstrand måste vara elitseriens två bästa andra målvakter. Dom har båda riktigt bra siffror och varje gång dom kommer inte gör dom det man kan förvänta sig och enligt mig mer än så. Igår vann Andersson en match för sitt HV mot AIK, Engstrand som startat sex matcher i år har två nollor.

Det är två målvakter som jag tycker är för bra för att sitta på bänken 37-45 matcher per säsong. Två målvakter som borde kunnat få chansen som etta, i elitserien! Se på Modo som inte haft en bra målvakt sen Karol Krizan, som år efter år tar in en finns som inte presterar, när vi har två svenska målvakter som borde kunna tycka en förstaspade är intressant.

Jag tycker ju, även om det blivit rätt mycket bättre dom senaste säsongerna, så har det tagits in för många okey finnar som målvakter. Som har haft bra soffror någon gång kanske... Istället för att scouta vilka svenska målvakter som finns både unga och gamla.

Att svenska lag inte vågar satsa mer på unga målvakter, trots dom senaste årens totala succeer från unga målvakter som Jacob Markström, Jhonas Enroth, Anders Lindbäck, Mark Owuya. Jag tycker unga svenska målvakter mer än väl har visat att dom har det som kräbs för att lyckas i elitserien. Titta på Fredrik Pettersson-Wentzell som kom från bänken i allsvenskan och klev in och var bra i elitserien.

Dagens unga svenska målvakter, är välutbildade, grymma tekniskt, konsekventa, vältränade dom vet vad som krävs och klarar av att kliva fram om dom får chansen!

Men som sagt, jag tycker det är konstigt att killar som Andersson och Engstrand öppnar båsdörren 37-45 matcher per säsong!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar