fredag 25 februari 2011

Lite reflektioner från igår

Elitserien igår, Pontus Sjögren gav svar på tal, Joakim Lundström ger Kenta Johansson angenäma problem, Mark Owuya drar ifrån i målvaktsligan, Viktor Fasth står upp för lagkamrat och Chrisopher Nilstorp har tur med domaren och håller nollan. Det var en snabb genomgång av lite av händelserna i gårdagens elitserieomgång.

Vi kan börja i Södertälje där hemmalagets grishockey än en gång lurar Djurgården och SSk har på dom två senaste matcherna släppt in ett mål mot Djurgården, ett mål Mackan Nilsson gjorde efter 30 sekunders spel, så Pontus Sjögren har nollat DIF i 59.30 minuter. Sjögren var riktigt bra igår och utstrålade lugn och pondus, var egentligen aldrig riktigt farligt han gjorde tre fyra vassa räddningar i övrigt lugnt och fint.

Mark Owuya, elitseriens sämsta målvakt enligt många, speciellt Djurgårdens egna fans leder nu målvaktsligan i räddningsprocent i ensamt majestät. Visst ibland ser det lite svajigt och okontrollerat ut men han räddar puckarna och ger sitt Djurgården alla chanser att vinna matcher.

I Jönköping var det Jocke Lundström som fick hoppa in mellan stolparna efter att Honken blivit utbytt efter fem insläppta mot Djurgården sist och Jocke kom in och höll nollan. Av det jag sett och hört skötta han sig bra och gav Frölunda chansen ändå till straffar. Vilket skottstatistiken 47-30 skvallrar om. Detta ger ju Kenta Johansson angenäma bekymmer med två bra målvakter inför slutspurten.

På Hovet var målvakterna inblandade i mycket, Nihlstorp höll nollan och vann målvaktsmatchen mot Viktor Fasth som släppte två. Nihlstorp som också hamnade i gruff med Rickard Gynge och delade ut några slag med stöten som ska rendera i matchstraff, något Nihlstorp klarade sig undan, och höll som sagt nollan. Någon som inte klarade sig undan matchstraff var Daniel Bång, kanske säsongen mest puckade matchstraff när han efter lite gruff med Christian berglund slänger handskarna och pucklar på en rutinerad Berglund som behåller sina på, powerplay för Färjestad och 2-0, ridå ner för AIK.

Viktor Fasth som efter gruffet mellan Gynge och Nihlstorp var uppe på röda för att markera det inte var okey det Nihlstorp gjorde, Fasth hade dock mer kyla och rutin än sin lagkamrat Bång och behöll handskarna på. Smart då han ju är AIK:s viktigaste spelare...

En snabbgenomgång av målvakts händelser igår.

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Jag tycker att Owuya får mycket oförtjänad kritik. Hans teknik är inte som alla andras, men vad spelar det för roll då han räddar puckarna? Om man kollar in min favoritmålvakt arturs irbe så spelade han en extremt "konstig" spelstil där han älskar att gå ned i splitt, stöta med klubban och spelade med benskydden väldigt tätt ihop men var ändå grymt snabbt nere vid isen. En målvakts stil är ju någonting helt individuellt och den finns för och nackdelar med alla spelstilar. Gäller ju egentligen bara att täcka "boxen" hur man gör det är ju upp till var och en. själv tycker jag mest om hadelövs spelstil i elitserien, han har hittat en riktigt fin mix av stand up och butterfly. Tack för en bra blogg.

    SvaraRadera
  2. Så är det, rädda pucken så gör du ditt jobb som målvakt. Kika på Hasek, lätt kontroversiell stil men hans meriter talar för sig själv.

    SvaraRadera