söndag 14 oktober 2012

En liten genomgång och vad kommer krävas?

Elitserien är igång och det har spelats lite mer än en femtedel. Det känns som att fyra lag som kommer få en jobbig säsong redan syns av. AIK, Timrå, Rögle och Växjö. I dessa lag kommer ju målvakterna bli hysteriskt viktiga. Där det kommer att krävas toppmatch efter toppmatch för att ge laget så många poäng som möjligt.

I AIK är det i första hand Daniel Larsson som ska hjälpa dom.AIK som just nu ihop med Rögle släppt in mest mål i Elitserien 39 stycken på 13 matcher. Daniel som höll nollan sist mot Luleå och har spelat okey mot bra. Men måste absolut höja sig än mer för att AIK ska slippa kvalserie i vår. Han ligger just nu på strax under 90% på 89,77 och måste upp en bit för att hjälpa AIK än mer. Backupen Niklas Lundström som fått chansen i 5 matcher ligger även han strax under 90% med sina 89,10 och måste även han höja sig lite. Jag tror AIK keeprarna kommer höja sina siffror då AIK får igång sitt försvar och spelat ihop laget lite mer.

I Timrå är det Daniel Bellissimo som spelat mest, med en räddningsprocent på 90,73 som är godkänt men även här kommer det nog krävas en höjning. Av Timrås 12 matcher har Daniel stått i 8. Medans Jocke Lundström som har 93,64 spelat 4. Kan den som stått mest matcher då säsongen är slut ligga runt Jockes siffror så kommer Timrå ha bra chanser slippa en kvalserie. Ska bli spännande att se om Timrå fortsätter satsa på Bellissimo som etta?

I Rögle har vi en av Elitseriens tre bästa målvakter i mina ögon och utan Martin Gerber i målet hade nog Rögle släppt fler mål än dom nu gjort. Med sina 92,19% som absolut är klart godkänt. Speciellt dåRögle ligger näst sist i tabellen. Martin komemr behöva fortsätta storspela varje kväll och Jonas Fransson måste även han stå på huvudet dom matcher han får spela, något han gjort i sina 3 matcher med en procent på 93,67.

I Växjö som har det grymt tungt just nu och där det inte är speciellt mycket som fungerar just nu. Med ett powerplay som har allt övrigt att önska där dom inte lyckats göra ett enda mål på 47 försök. När dom sedan också är bland dom sämsta i boxplay så kommer det behövas ett målvaktsspel utöver det normala för att slippa en kvalserie i vår. Här har ju Fredrik Norrena visat upp ett bra målvaktsspel och ligger just nu på 90,94 i räddningsprocent något som absolut är godkänt men han kommer behöva stå på huvudet än mer om han ska rädda Växjö från en kvalserie om inte coach Karlsson kan få ordning på laget. Mattias Modig med 2 spelade matcher har inte riktigt kunna leverera ett spel som kan rädda Växjö ännu med 84,78%.

Som serien ser ut nu, har jag ju tippat rätt på dom fyra sista lagen med skillnaden att jag hade Rögle sist och Växjö näst sist. Mitt tipps hittar du här. Men det är ju en bit kvar att spela! Dock tycker jag av det jag sett att dom fyra lagen i botten nog kommer vara kvar där nere och slåss om att undvika kvalserien. Då är ju målvakterna sjukt viktiga. Skulle vara spännande veta vilka av dessa målvakter som jobbar ihop med en mentalcoach?

Det kan vara viktigt hitta knep och sätt att mentalt nollställa sig ha någon att prata med då dessa killar när säsongen är slut kan ha spelat 35-40 matcher som varit som slutspelsmatcher. Lika viktiga, där det krävs topprestationer kväll efter kväll och det inte finns plats för formsvackor. Då är det ju viktigt att ha någon som kan ge dig tips och någon att prata med.

Så vad tror du? Vilka målvakter av dessa har det som krävs för att rädda sitt lag kvar i Elitserien och för att slippa en kvalserie?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar