lördag 18 december 2010

Stirra inte för mycket och puck och glöm vad som händer framför mål

Jag har ju pratat en del om detaljer. Som målvakt är ju detaljerna helt avgörande för om du ska rädda eller släppa in mål.

En sak jag märkt att målvakter jag är ute i föreningar och på våra camper och kör med har lite problem med är att komma rätt till skottet då det är skott nära och det går snabbt. Vilket ju är självklart. Är det nära och går snabbt så är det svårt!

Men det gäller att ha koll som målvakt, att inte stirra sig blind på puck. Har du någon framför mål måste du hålla koll på var han står och vilket håll han håller klubban. Är han rightare eller leftare? Det är en detalj som är otroligt viktig.

Kika på bilden nedanför.










Som ni ser skiljer det väldigt mycket på var klubban befinner sig, om det är en rightare eller leftare. Så skottet kommer ju inte komma från samma punkt.

Som ni nu förstår är det väldigt viktigt att ha koll på klubban! Inte på skytten. Det är inte mot skytten du ska sikta om det kommer en pass tex bakifrån mål. Utan du måste hitta och attackera klubban för att komma i rätt vinkel och täcka så mycket mål som möjligt.

Därför är det jätte viktigt att ha koll på vad som händer framför mål då spelet är i hörnen eller bakom mål. Så som målvakt kan du inte stirra puck, då blir du väldigt lätt överraskad av vad som händer då pucken spelas fram framför mål.

Vi hörs

2 kommentarer:

  1. Tjenna det är niche igen.Tänkte bara säga tack för att du är en riktigt bra målvaktstränare. Det går sjukt bra för mig nu och på 7 perioder har jag bara släppt in 2 mål och nu har jag hållit nollan 4 perioder irad!.Mycket är din Stefan och Andreas Erikssons förtjänst.Just nu känns det som att jag kommer rätt i dem flesta situationerna som jag inte gjorde förut så tack!/Niche

    SvaraRadera
  2. Tack Niche!

    Det var väldigt snällt sagt! Men det beror mest på att du kämpat på och lyssnat och tränat hårt!

    Fortsätt kämpa och lär dig så kommer det fortsätta gå bra!

    /Niklas

    SvaraRadera