torsdag 3 februari 2011

Ska målvakten vara fredad utanför målgården?

Vad tycker ni om att målvakterna är fridlysta då dom är ute och spelar pucken utanför målgården? Att utespelare inte får tackla målvakter som är ute och spelar pucken?

Jag är lite dubbel, men det lutar nog åt att jag tycker målvakter ska vara tacklingsbara utanför målgården. Jag vet faktiskt inte motivet till att målvakterna är fridlysta? Om det har med skaderisk att göra?

Men varför ska dom vara det? Om dom lämnar målgården borde dom väl vara tacklingsbara? Eller? Dom borde väl spela på samma villkor som utespelarna om dom ger sig ut utanför målgården. Får en målvakt tackla en utespelare utanför målgården?

Nej jag tycker nog att en målvakt ute i zon ska vara tacklingsbar. Men självklart vara helt fredad i målgården där jag kanske ibland tycker domarna skulle kunna vara ännu hårdare på rapp över handskar och tryck med klubbor mot skridskor och klubba. Kan tycka det obligatoriska snösprutet vid blokering ska vara utvisning för osportsligt uppträdande. När målvakten har pucken finns ingen anledning ta sats allt man kan och spruta is över honom. Det är ju inget man ser drabba en utespelare som ligger på pucken.

Men, sen tillhör ju alla små regelbrott som är till för att få målvakter ur balans en del av spelet. Kan du bryta mot reglerna utan att bli utvisad är det ju bra. Speciellt om det hjälper laget.

Minns då jag var och såg Djurgården mot Luleå i slutspelet för en massa år sedan. Det var Jarmo Myllis som stod i Luleå, Johan Finn Olsson spelade i Djurgården, han var i och för sig bänkad i matchen. Men vid ett längre avbrott var han inne på isen, för att värma upp? Nej han åkte fyra fem varv runt Myllis mål och munnen gick i ett på honom. Tror inte det var snack om vädret!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Tycker att målvakterna ska vara fridlysta.
    Deras utrustning gör att de blir något "klumpigare", skridskoåkningen är lite annorlunda jämfört med spelarna. Vilket gör det svårare att parera och ta emot tacklingar och därmed ökar skaderisken enligt min uppfattning. Sen skyddar väl inte maskerna bakhuvudet på samma sätt som hjälmarna?

    SvaraRadera
  2. Jo självklart skulle målvakterna vara enkla att tackla och ha svårt hinna undan.

    Jag vill ju inte se att utespelare ska åka runt och jaga målvakter för att tackla dom.

    Men ger man sig ut i leken utanför målgården.

    Jag jag är kluven i frågan.

    För samtidigt fick man tackla dom skulle ju målvakterna få ta med det i beräkningen då dom lämnar målgården.

    Men kanske det är bäst låta dom förbli fridlysta?!

    SvaraRadera