lördag 22 januari 2011

Om vi ska ha videogranskning

Videodomarna i elitserien har inte haft någon rolig säsong.

Jag tycker det är dags att göra om systemet nu! Vi måste dels se till att det finns fler och kanske även bättre kameror. Sen byta ut dom idiella videodomarna som sitter i arenenan efter några timmars utbildning.

Ska vi ha videogranskning måste det vara på ett seriöst sätt. Vi måste göra som i NHL, där videobilderna från alla arenor granskas av samma folk, som har en riktig utbildning kanske till och med är domare. Så det blir samma bedömning på alla situationer.

Sen tycker jag det känns som att domarna är väldigt fega och inte vågar ta beslutet på isen utan fegar ut och låter videodomaren granska och på så sätt friställer sig från ansvaret om det blir fel. Vissa situationer känns som fyra domare på isen ska kunna se utan videohjälp.

Sen måste ju domaren eller sekritariatet meddela publiken varför ett mål godkäns eller ej. Varför detta hemlighetsmakeri? Varför kan inte domaren som i NHL meddela publiken varför dom dömer som dom gör. Så slipper man misstron och dom publika reaktionerna.

Jag tycker också dom bilder som videodomaren får se ska göras publika, tex på förbundets eller hockeyligans hemsida dagen efter matchen. Då slipper vi spekulationer och medias överdrivna granskning och sågningar av videodomarna!

Så, bättre och fler kameror, en "jury" som granskar alla videobilder. Modiga domare som vågar ta egna beslut oftare, samt att publiken får veta varför det eventuella målet döms bort!

Annars tycker jag dom kan lägga ned videodomarna och ta tillbaka måldomaren som sitter i en liten plexibur bakom målet.

Ska vi ha videogranskning ska det vara seriöst och då ska det få kosta också!

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar