torsdag 20 januari 2011

Varför tackla motståndare in i egen målvakt?

En sak som slagit mig rätt ofta, som kanske inte direkt har med målvaker att göra även om det är dom som är drabbade.

Är fenomenet när backar framför eget mål tacklar eller crosscheckar en motståndare in i sin egen målvakt, för att sen ge sig på motståndaren och ge honom stryk för att han ramlat på egen målvakt.

Hur tänker dom då?

För det första, den egna målvakten kan ju bli skadad, se på Viktor Fasth i derbyt. Ingen klockren jämförelse då Liwing tacklar Daniel Brodin i en match situation, sen går ju Brodin hårt in på mål och Viktor också.

Men ändå. Jag såg en match mellan Timrå - Djurgården i vinter där en Timrå spelare crosscheckar/tacklar en Djurgårdare efter avblåsning så han ramlade över Magnus Åkerlund som skadade knät och var tvungen att byta.

Vad tjänade Timrå på det?

För det andra, varför riskera dra på sig en utvisning i ett läge där man inte behöver stå upp för målvakten. Jag fattar också det handlar om att visa att här har du inget att göra kommer du in här så gör det ont. Men se då till att inte tackla omkull motståndaren över din egen målvakt.

Sen som sagt, varför blir man så himla arg på motståndaren som man själv tacklat in i egen målvakt efteråt. Om du fäller, crosscheckar eller tacklar in motståndaren i egen målvakt tror du då han kommer anstränga sig för att inte ramla just på målvakten!

Jag efterlyser lite mer smartness och lite mindre adrenalin här!

Det är utsatt nog att vara målvakt, man behöver inte att egna spelarna skickar in motståndare över en.

Hur ser ni på saken?

Vi hörs!

4 kommentarer:

  1. Jag har funderat på det jag med! Ganska onödigt!Borde ta ett snack med spelarna om det där! Jag menar om man är orsaken till att målvakten blir skadad, jag skulle inte må så bra efter det! Onödigt!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig!

    Jag förstår att man vill visa att det gör ont stå framför vårat mål. Men efter avblåsning? Varför? Samt varför visa det genom att tackla dom över egen målvakt????

    SvaraRadera
  3. I matchen Luleå - HV är det en situation där en Luleåspelare blir tacklad in i målvakten och "Pang" så sitter det en balja. Vi tackar och tar emot, den gången... Att man sedan blir upprörda som fan från HV-håll är ju då bara komiskt...

    Nej fan, skärpning där på alla sätt från alla håll.

    SvaraRadera
  4. Exakt!!

    Det är så puckat och idiotiskt (om det är skillnad :-P) att först tackla/interfera en motståndare på egna målvakten och sen lacka ur på spelaren och domaren...

    Starkt av domaren att inte blåsa av dock! För det ser man också ofta spelare blir interferad in i målgården och det blir avblåst för offcide i målgården...

    SvaraRadera