tisdag 3 maj 2011

Dags för många att inse Mark är en bra målvakt

Jag börjar verkligen bli trött på allt skitsnack om Mark Owuya nu.

Hur alla soffexperter och försåsigpåare (skönt ord jag fick till där) fortfarande hävdar han är en dålig målvakt, har fel stil, har bara tur, inte har koll på att han räddar.

Kamma er nu! Killen VANN målvaktsligan i elitserien, gjorde en grym kvartsfinalserie, har fått NHL kontrakt. Vad mer begär ni för att erkänna att Mark ÄR en bra målvakt??? Eller har Hary Nilsson fel som gav honom chansen? Har Per Mårts fel som gav honom chansen? Har Toronto fel som gav honom chansen?

Hardy, Per, Thomas Magnusson målvaktstränare i DIF, Stefan Ladhe målvaktstränare i Tre Kronor och Toronto Maple Leafs kanske inte kan något om målvaktsspel?

Visst Mark ser inte ut som dom flesta andra målvakter då han spelar. Men vänta nu finns det fler målvakter som har en egen stil, en speciell stil? Tror det finns en kille i Boston som heter Tim Thomas hyfsad keeper, Martin Broudeur ganska bra, sen finns det en kille vid namn Dominik Hasek, ganska speciell stil speciellt då han slog igenom och tänka sig samma saker sas då, tur, vet inte vad han gör?

Men ärligt nu, tror ni som säger så att Mark hade räddat 92,7 % av skotten i grundserien och 93,4 % i slutspelet om han inte visste vad han gjorde eller bara hade tur? Jag har ju pratat om Mark med lite saker jag funderat över med hans stil, och han har FULL koll på vad han gör och hur han spelar.

Att han är mer seriös än dom flesta, tränar hårdare och mer målmedvetet, är det också tur?

Jag tror Gustaf Wesslau kommer vara bra i Djurgården, men jag hade hellre sett Mark vara kvar. Jag tycker Mark är en grym målvakt.

Vi hörs!

4 kommentarer:

  1. Håller med dig i allt du skriver! Börjar vara fruktansvärt less på allt skitsnack om honom som förekommer överallt.

    Har märkt att de som talar överlägset mest illa om honom är Djurgårdensupportrarna.. Hur kan det komma sig att det inte tror på sin målvakt som tog laget såpass långt? Det är den stora frågan..

    Det är det positiva här uppe i Skellefteå, här tror de flesta på målvakten, även om någon dålig match har spelats. Trots att det var ganska avgörande i finalen att Andreas inte hade sina bästa matcher, så ligger inte ansvaret för förlusten på honom.. Kan tänka mig hur det hade låtit i Djurgårdenslägret i det läget!

    Han var en av de absolut bästa målvakterna under hela serien och förtjänar förtroendet från alla håll.

    Tror Mark kommer klara sig galant utomlands, bara han får förtroendet som han fick av Hardy!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig!

    Djurgårdsfansen sågade ju Mark efter tavlan mot AIK och vägrade förlåta honom... Det säger dock mer om fansen än om Mark.

    SvaraRadera
  3. Intressant blogg! Vi här i Finland är ju lite besatta av målvakter! =)

    SvaraRadera
  4. Tack! :-D Det gör ni ju helt rätt i då ni är! :-D

    SvaraRadera