lördag 7 maj 2011

Varför så många svenska nej tack?

En sak jag funderat lite över i dessa VM tider.

Varför hör vi bara talas om att NHL klubbarna stoppar svenska spelare? Är det för att rapporterna inte når oss när andra nationers spelare stoppas? Är Svenska spelare vekare och mer skadade i slutet av säsongerna? Skyller dom svenska spelarna på klubbarna för att slippa åka?

Jag menar Bäckström fick inte åka med Ovechkin fick?

Jag tycker det är konstigt att alla ryssar, slovaker och tjecker samt många kanadensare och amerikaner är på plats men inte svenskarna? Vad är det som gör att Svenskar är mer skadade? Eller att klubbarna inte vill släppa iväg dom?

Okey om man är 37 som Daniel Alfredsson då köper jag att man tackar nej, nu är han ju verkligen skadad eftersom han la ned NHL säsongen en månad i förtid. Erik Karlsson hade skurit upp låret och inte tränat på länge och var inte helt hundra.

Men Bäckström, Enström, Lundqvist, Oduya, Hjalmarsson, Steen, Huselius, Stålberg, Strålman... Nu kanske inte alla hade varit aktuella. Men är alla verkligen skadade??

Jag förstår inte hur man kan avra under 30 inte ha ett VM guld och inte vara motiverad att spela VM för sitt land???

Något står ju inte rätt till här? Varför lockar det inte mer att spela VM för sitt land? Varför är det så självklart för en elitseriespelare att ställa upp men inte för någon i NHL? Antalet matcher säger ni, men med försäsong och slutspel spelar en elitseriespelare inte så många färre matcher än en NHL spelare som missar slutspelet.

Sen tycker ju jag inte man ska komma och spela om man inte är motiverad, men hur kan man inte vara det?

Vi hörs!

4 kommentarer:

  1. Jag kan vara ute på hal is nu, men kan det bero på den Svenska mentaliteten? Vi ska vara duktiga, flitiga på vårt jobb och följa regler till punkt o pricka, snackar man då med bossen och får höra "vi tycker du behöver vila" så vill man vara så där duktig och till lags att man inte protesterar. Däremot en sådan kille som Ovetjkin och för den delen flera av hans landsmän i den yngre generationen är uppväxt med tankesättet att den som har pengar och framgång kan göra som han vill. Skulle GMGM kalla in "Ovie" på sitt kontor och påpeka att det inte vore önskvärt att han åker till VM blir nog svaret ett stort flin och "see you in Bratislava."

    Enklare sagt, Svenskar är lagspelare och gör vad som anses bäst för sin klubb.
    Ryssar, till viss del också Tjecker och Slovaker är mer individualister och gör vad som känns rätt för dem själva, passar inte det klubben så otur för dem.

    Bara en teori. Kanske helt galet tänkt, och förmodligen inte en enskild orsak till nejsvaren, men jag tror det kan spela in.

    SvaraRadera
  2. Mycket möjligt... Eller så är det enkelt säga klubben sagt nej för att slippa ta kritiken själv...

    SvaraRadera
  3. Den möjligheten är trolig, men det ligger ju lite i samma tankebana som jag hade, vara bossen till lags.

    Till Svenskarnas försvar så är det inte enbart Sverige som drabbas av sådant. USA ville vad jag har hört få några killar fårn Philly men fick höra samma visa. Dem är skadade, trots att dem spelat hela slutspelet.

    SvaraRadera
  4. Ja jo, i vilket fall är det ju jävligt trist! Men det som är ännu mer trist är att avhopparna och nej tackarna får mer uppmärksamhet än dom som ställer upp och spelar...

    SvaraRadera