måndag 22 november 2010

Lilla butterflyskolan

När jag tränar målvakter, kanske speciellt lite yngre, så är jag noga med att nöta in tekniker för att komma ner bra i butterfly. Att stå bredbent, ha böjda knän, att släppa skäret och komma ned snabbt. Saker som är avgörande för att hinna ned och få lite tid på sig att rädda.

Att ha en bra grundställning är väldigt viktigt!

Ha klubban en bit utanför benskydden så den inte ligger emot skridskorna. Detta gör att den hamnar bra då du går ned i butterfly och du får en bra höjd på stöten så du blir tät då du går ned. Böj knäna och stå med särade ben. Visst du lämnar en lucka mellan benen men du kommer ned snabbare och täpper till den.



Alla dom sakerna underlättar ju för att komma ner bra i butterfly. Något jag ofta ser att små målvakter missar är att ha klubben en bit från kroppen. När man då går ner i butterfly är det lätt hamna med knäna på klubban och att få en stor lucka mellan kroppen och klubbhand/arm.


Sittandes på klubban och stor lucka mellan arm och kropp. Så blir det lätt om du inte är noga och har en bra grundställning. tex med klubban för nära skridskorna.




En bättre butterfly, tät mellan armar och kropp, klubban lite framför benskydden. Upp med rumpan från isen, fram med höfterna och sträck på dig.

Det är saker som är bra att tänka på för att få till en bra och tät butterfly.

Och ni, vem säger att butterfly är en ny stil/ställning/parad?


Inte så värst tät dock! ;-)

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Är ny börjare, tips på att lätt komma ner i butterfly ? Stretchövningar? (23 år)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja nej. Alltså stretchövningar. Jag tror inte det är vad som krävs för att komma ned snabbare i butterfly. Utan mer lära sig få undan skridskorna (skäret) snabbt. Nöta, öva och nöta.

      Radera