onsdag 24 november 2010

Lite mål, bara tack vara målvakterna?

Det har ju blivit mindre och mindre mål i ishockey.

Alla skyller på målvakternas stora skydd, att målvakterna blivit så mycket bättre och längre och större.

Skydden ska krympas, målen bli större och allt vad det är.

Men det är väldigt lite snack om att skyttarna måste bli bättre! Tänka mer! Skjuta bättre! Utespelarna har ju trots allt bättre klubbor och skjuter hårdare. Det går fortare ute på isen. Ändå görs det mindre mål än för 10-15 år sedan.

Jag håller med, målvakterna har blivit bättre. Tekniken har utvecklats till det bättre. Målvakterna är större! Men är det hela och enda svaret?

Jag tycker ju utespelare måste bli smartare! Kika på hur det blir mål! Då menar jag inte skjuta högt som är allas svar på frågan hur man gör mål.

Nej men däremot att skjuta snabbare, skjuta mindre annonserat. Får du en pass, skjut direkt även om pucken inte ligger exakt som du vill ha den. Tar du emot den och lägger den tillrätta så hinner målvakten dit och det blir mycket svårare göra mål.

Lär dig skjuta i alla olika lägen, så du kan få iväg ett bra skott då det ser ut som du inte kan/ska skjuta. Mycket av målvaktsspelet bygger ju på reflexer att göra samma rörelse vid samma lägen, att hinna komma ner och täcka av. Hinner inte målvakten med får du fler luckor.

Så utespelare, skjut oannonserat och snabbare. Skjut i konstiga lägen och skjut direkt! Då kommer du göra mer mål! Ja och skjut bredvid målvakten också!

Det kanske inte alltid är viktigast skjuta hårt. Utan viktigare skjuta snabbt. Kanske handledsskott istället för slagskott?

CP Photo - Jeff McIntosh

Mitt tips, skjut snabbt och oannonserat för att få måla mer!















Vad säger ni målvakter och utespelare?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar