torsdag 30 december 2010

Fastna inte som backup!

Är det bättre vara backup i elitserien än etta i allsvenskan?

Hur länge ska man som målvakt acceptera att sitta på bänken i ett elitserielag innan man aktivt försöker göra något för att ändra sin situation?

Alla ni som håller på med någon sport gör det väl för att få spela matcher? Inte för att träna och sen vara bänkad. Visst ska man acceptera och kunna ta att bli bänkad. Men för hur länge?

Blir man bekväm tillslut? Man har det bra, lönen trillar in och man trivs i klubben. Man blir bekväm och accepterar sin roll som tvåa. Kanske börjar slarva lite med träningen, slarvar med förberedelser för man ska ju ändå inte stå.

Ska man stanna kvar i ett lag om man för fjärde, femte kanske sjätte säsongen i rad blir andre målvakt? Kan man till slut få stämpeln som backup? Är det posetivt att ha stämpel som bra backup, han klagar inte gör det han ska och accepterar att vara tvåa?

Jag tycker ju absolut man ska acceptera vara tvåa, men inte för länge. Är du två i ett lag, som varje gång ettan byter klubb eller slutar värvar in en ny målvakt. Se dig kring och byt klubb du med! Gå ner en serie och bli etta, spela mycket matcher bygg på dig rutin och självförtroende och satsa på att gå upp i seriesystemet efter en eller två säsonger!

Så mitt svar på frågan i början, nej det är det inte1 Lönen är säkert högre men hur mcyket utvecklas du, av att år efter år vara tvåa? Om du inte vill byta klubb kanske en utlåning kan gå att få till. Som målvakt måste du ju spela matcher, och att spela 6-12 per säsong är ju varken roligt eller speciellt utvecklande.

Så fastna inte i att vara backup!

Självklart gäller även dessa råd i lägre serier och yngre åldrar. Se till att spela i ett lag där du får stå många matcher. För som målvakt får du skott på dig även omk du spelar i division 1 istället för elit. Spelar du i ett lite sämre lag får du ännu mer skott i ännu svårare lägen och utvecklas ännu mer!

Så är du ung och lockas av storklubbarnas smicker. Tänk dig för, vill dom ha dig i år, vill dom det säkert om ett eller två år också. Men vart får du spela mest och vart får du mest skott? Försök få till en deal där du får vara med på den större klubbens målvaktsträning om dom har sådan. Så dom kan följa dig på nära håll, men du står kvar i ditt gamla lag med dina kompisar!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar