måndag 27 december 2010

Ge Mark en chans

Börjar som Djurgårdare bli lite trött på alla Djurgårds fans som fortfarande kritiserar Mark Owuya. Som fortfarande hävdar att han är en dålig målvakt. En osäker målvakt. En målvakt som släpper för mycket returer och felaktiga returer.

Mark har gjort en bra debutsäsong i elitserien, jo jag vet han stått lite förut. Men i år gör han debut och han gör det riktigt bra!

Mark ligger sexa i Hockeyligans målvaktsstatistik, med en räddningsprocent på 91,84 och ett målsnitt på 2,54. Det är inte dåliga siffror på något sätt! Då har han spelat i början av säsongen då Djurgården inte spelat speciellt bra som lag.

Mycket bra siffror för en debutant!

Så snacket om osäkert, mycket returer, darrig. Skitsnack! Mark har en egen stil, som alla målvakter har. Men hans sticker kanske ut lite mer. Visst släpper han returer men det gör alla målvakter. Tycker inte Mark släpper sämre returer än någon annan. Visst ibland ser det skakigt ut, men det gör det hos alla målvakter till och från. Han reder ju upp dom flesta av dom skakiga returerna också.

För vad är en målvakts enda uppgift?

Att rädda pucken! Hur han gör det är ju egentligen ointressant. Visst finns det bättre sätt, men det är ju för sin egen skull så man ska vara med bra på eventuella returer och komma upp rätt i situationerna som är. Men faktum kvarstår så länge du räddar så spelar det ingen roll hur.

Jag minns tex hur det lät då en viss Dominik Hasek slog igenom. Bara tur, osäkert, fladdrig ingen koll. Men den turen har verkligen hållt i sig i så fall. Så pass att han vunnit sex venzia trophy, två hart trophy, VM:s bästa målvakt två gånger OS bästa en gång. Trots att han inte hade koll, släppte returer och bara hade tur...

Så ge Mark en chans nu va?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar