lördag 1 januari 2011

WinterClasic och utomhushockey

Ikväll spelar ju Winter Classic i NHL, Pittsbrugh möter Washington utomhus.

En stor omställning för bortskämda NHL stjärnor som ska spela utomhus helt plötsligt. Självklart har dom allra flesta av dom spelat utohus förut men det var ju några år sedan.

Här har ju Pittsbrugh en fördel som spelade ute för någon säsong sen, då under usla förhållanden med kyla och snöfall. I år är det mer risk för regn tydlign.

Ja ja, det var inget SMHI inlägg jag tänkte skriva.

Men som målvakt tror jag att du missgynnas mer av en utomhus match än som utespelare. Isen kan ju vara sämre och du kan som utespelare ha problem med hoppande puckar. Men en hoppande puck för en utespelare kan betyda ett missat skott eller dragning. För en målvakt kan det vara skillnaden på räddning och mål.

Sen kan det vara vind och regn eller snö som får dig att se pucken sämre som gör det svårare att fokusera. Du behöver kanske blinka mer för att få bra fokus. Är det match på dagitd har vi ju solen som kan ställa till det också.

Så ikväll kan vi kanske få se något misstag som är svårförklarat.

Jag minns då jag spelade i Älta IF, och följdaktligen hade Älta IP som hemmaplan. En idrottsplats som ligger jätte fint i Älta nere vid Ältasjön. Men där fick man uppleva vädrets makter på alla sätt, det var snudd på alltid blåsigt, ofta sol eller snö som försvårade för hockeyspelande.

Alla som spelat utomhus har ju varit med om snö matcher eller träningar då man inte ser pucken utan bara snön som sprutar kring klubban.

Vi hörs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar