tisdag 28 december 2010

Nostalgi tack vare Fredrik Norrena

Såg just highlights från Skelefteå - Linköping.

Skönt att se, Fredrik Norrena slide:a tre gånger i samma period. Vet ni yngre målvakter ens vad en slide är? Kan tänka mig det inte är något ni gör i varje match!

Fick ju en nostalgitripp här hemma i soffan tack vare Fredrik Norrena!



Martin Brodeur utför en slide.

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Hej Niklas, intressant blogg du har, själv gillar jag just målvaktsrollen i laget...

    Detta med slide kommer man ihåg. Sen finns de dom jag jag gillar som i princip är varsomhelst i målet men sällan i centrum, läs Hasek,Arturs Irbe. En fråga ändå:
    Har dagens målvakter fått ån slags order att förska rädda pucken men att ha pucken ispel? Ser sällan idag nån ta pucken på stöten och hålla kvar i armhåla tex utan bara stöter undan pucken längs srghörnet, eller så fort de tar en lös puck spelar ut dne igen.? Eller har de ändrat på reglerna att målvakten är tvungen att släppa ut pucken i spel? Vad tycker du föressten om Stefan Livs stil före han blev "modern" målvakt?

    SvaraRadera
  2. Hej Adam.

    Anledningen till att målvakter släpper ut pucken ofta är ju att man inte vill ha tekning i efen zon.

    Att man inte längre använder plocken för att blockera pucken mot stöten är i mitt tycke för det är en riskabel räddning, där man inte riktigt har full koll på om pucken blev kvar på stöten och det då är bättre att få ned pucken i hörnet.

    Sen är det ju också en fördel att få pucken i spel för att kunna vända spelet snabbt och sätta trötta motståndare under press i egen zon.

    Jag föredrar Stefans spel som det ser ut idag. Jag tycker han har fått en mycket högre lägstanivå och ett säkrare spel. Jag tycker dock inte han spelar den nya stilen utan som Norrena har blandat dom två. Med säker positionering och täcka/blocka men ihop med känsla och kundkapen att rädda i ytterlägen.

    Tack för din kommentar!

    /Niklas

    SvaraRadera