fredag 31 december 2010

Självklart ska landslag ha målvaktstränare

Under Bengt-Åke Gustavssons förbundskaptens era hade ju Tre Kronor ingen målvaktstränare med sig på dom olika turneringarna. Beng-Åke tyckte enligt pressen det var onödigt då alla hade egna målvaktstränare i klubblagen och att det inte gick ta med en målvaktstränare per målvakt.

Kan vara det mest puckade jag hört i hela mitt liv!

Vad jag vet har alla utespelare också egna lagtränare ofta både tre och fyra stycken, men där var det inget problem att ha en förbundskapten och två assisterande. Vad är skillnaden? Om utespelare klarar av det, varför skulle inte målvakterna göra det?

Målvaktstränaren är ju inte med på en landslagssamling för att ändra Stefan Livs stil, få honom att byta grundställning eller börja ha plocken på höger hand. Han är med som bollplank, och att kunna göra videoanalyser.

Ni som såg Sverige - Tjeckien i JVM igår kväll, såg att Fredrik Pettersson-Wentzell släppte in två rätt billiga mål, ett på bortre i vinkeln och ett i armhålan, sen släppte han en i armhålan son gick i stolpen och var rätt skakis som det såg ut.

Det är då målvaktstränaren är grymt bra, så målvakten har någon att prata med och bolla ideer med i pausen och kunna prata med och köra någon övning dagen efter. Annars blir man ensam med sina tankar och kan det kan bli jobbigt för självförtroendet.

Det är tanken med att ha målvaktstränare med på landslagssamlingarna, kunna ha som bollplank, kunna nöta grunderna på ett ispass. Få tillbaka säkerheten i grunderna.

Så jag tycker det är dumt att inte ha med målvaktstränare när landslaget är iväg. Nu har ju alla landslagen med sig målvaktstränare två av mina kollegor Stefan Ladhe i Tre Kronor och Maicej Szwoch i Team 17, två riktigt bra målvaktstränare och två grymt bra killar! Sen har vi ju Karl-Johan Klint i Danmark också, även han en grymt skön kis!

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar