tisdag 28 december 2010

Årets viktigaste genomgång

Hej på er!

Tänkte jag skulle gära en liten sammanfattning av året som varit, med lite gott och blandat! Kör på temat Årets.

Årets Comeback: Daniel Larsson, tillbaka i elitserien och landslaget efter två år lite bortglömd i Grand Rapids i AHL. Visar att han är en grymt bra målvakt som borde kunna få chansen i NHL igen.

Årets Genombrott: Viktor Fasth och Anders Lindbäck. Viktor kommer från Växsjö 29 år gammal och debuterar i elitserien, och som han gör det. Starkt bidragande till att AIK vunnit så mycket som dom gjort. Anders Lindbäck, stod i skuggan av Jakob Markström i Brynäs. Blommade ut och var grym i Timrå, men många höjde nog på ögonbrynen då han åkte till Nashville. Men har visat och bevisat han gjorde helt rätt, visserligen två bakom pekka Rinne men har spelat en del och gjort det mycket bra!

Årets mest kritiserade: Mark Owuya, tämligen ohotad etta i denna kategori. Kritiserad av media, experter och egna fansen. Hånad av motståndarnas. Varför? Ja säg det? Ligger sexa i målvaktsligan och har gjort en riktigt bra debutsäsong i elitserien än så länge!

Årets formtopp: Gustav Wesslau i förra säsongens slutspel. Tog snudd på egan hand Djurgården till SM-Final där det dock tog stopp mot ett hett HV71 med en het Stefan Liv. Spelade i mina ögon över sin förmåga hela slutspelet. Fick som belöning kontrakt med Columbus.

Årets jojjo: Björn Bjurling, skulle inte vara kvar i Södertälje inför förra säsongen blev kvar men skadad och petad då Rikku Helenius kom in, flyttade till Brynäas för nystart men blev petad och fick inte ens träna då Greiss kom in. Nu på lån hos AIK, får se vart han hamnar då det är slut? Hammarby? Enda stockholmsklubb han inte representerat... :-)

Årets tavla: Ledsen Mark, men kan inte komma på någon större än 2-4 målet mot AIK. Så det måste bli årets tavla.

Årets tuffaste start: Thomas Greiss i Brynäs, dom petade Björn Bjurling under uppmärksammade former. Plockade in Greiss som fick lovord från många håll. Släppte sju i första matchen och första skottet mot AIK, en lös flipp från kanten. Tufft, rätt så va?

Årets backup: Tom Fenton satt och klippte sig i New York när Phoenix Coyotes ringde och frågade om han kunde vara backup åt dom i kvällens match mot New York Rangers. Tom trodde först polarna drev med honom, men slutade kvällen med att sitta på bänken i en NHL match. Nu har ju Fenton spelat hockey tills 2009, och jobbar numera som coach på en skola.

Årets Comeback 2: Thomas Magnusson tillbaka i Djurgården för att styra upp en ny generation Ridderwall! Tror det kan vara en av Djurgårdens bästa nyförvärv på rätt länge! Mark och Stefan och eventuella framtida målvakter kommer ha stor nytta av Thomas kunskaper.

Årets Målvakt: Henrik Lundqvist. Motivering överflödig! King Henrik of Manhattan!

Årets Okunnigaste: Calle Johansson, Viasat. Är inte sen att påpeka sina okunskaper om målvakter, eller påpeka dom är sitt eget lag i laget eller att dom är speciella och han inte förstår sig på dom. Hallå? Här har vi någon som spelat 1109 NHL matcher som back, samt varit tränare i elitserien och kan så lite om målvakter? Kom in i matchen Calle!

Årets blogg: Per Bjurmans NHL blogg, rolig, kunnig med skön humor och ironi! Rekomenderas varmt!

Årets Ålderman: Chris Osgood 38 år, noterade sin 400 NHL vinst i historien ligger med det 9:a på listan över mest vinstrika målvakter och bara 3 bakom Grant Fuhr.

Årets Ålderman 2: Dominic Hasek, still going strong i KHL. Han har avslutat karriären 3 gånger men börjat igen. Då har han ju inte börjat spela för det är kul i någon korpenkliga hemma i Tjeckien. 32 matcher 2,68 och 90,6 i Spartak Moskva i KHL är ju godkänt för en 45 åring som slutat tre gånger.

Årets still going strong: Andreas Hadelöv, gång på gång har vi trott han ska få axla manteln som båsöppnare i Skelefteå, men gång på gång har Hadelöv förpassat en yngre hungrig målvakt till bänken. År efter år är han bland dom bästa i elitserien.

Årets målvaktshjälte: Jonas Frögen Färjestad, i en av 55 elitserieomgångar, ska Jonas täcka ett skott. I en som man kan tycka betydelselös match i serielunken. Men Jonas vill hjälpa sin målvakt till varje pris och täcker skottet med ansiktet. Hjälte!

Årets bloggnykomling: Målvaktstränar tankar så klart! Vilken annars? Okey jag är kanske lite partisk i frågan, men bara lite...

Där har ni mina årets i diverse kattegorier! vem saknas, vilken kategori saknas, vem ska med vem ska bort?

Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar