tisdag 22 mars 2011

Mark gör senior debut i Tre Kronor

Mark Owuya har blivit uttagen i en förtrupp till VM. Sjukt roligt för Mark och hade någon sagt det till mig i höstas inför seriestarten hade jag bara skrattat. Men med facit i hand så förstår jag att han är med. Andreas Hadelöv och Viktor Fasth spelar fortfarande, Stefan Liv har tackat nej och Erik Ersberg spelar fortfarande. Så det finns i mina ögon inte någon som är mer lämplig att ta ut.

Mark har verkligen förtjänat den här platsen och förtjänat sina första landskamper!

Sen tror jag varken Daniel eller Mark kommer vara med i en eventuell VM trupp, Daniel har ju haft en rätt kraftig formsvacka sen LG hockey games och Mark är inte bra nog tycker jag. Viktor Fasth borde vara given beroende på vilka som kommer loss från NHL/AHL/KHL.

Men ärligt nu, vilka skulle peta Viktor Fasth som etta? I mina ögon, Henrik Lundqvist, Anders Lindbäck tycker jag är givna om dom vill vara med och kommer loss. Johan Hedberg, Jonas Gustafsson är två riktigt bra målvakter som jag hade tagit med. Erik Ersberg, Jhonas Enroth är också intressanta. Men av dessa är det väl bara Henrik Lundqvist som jag håller som given etta framför Viktor. Dom andra fem får slåss om det för att bli etta!

Men i vilket fall, kul för Mark att dra på sig den gula tröjan med tre kronor på i senior sammanhang!

Vilka målvakter vill du se i svenska VM truppen?

Vi hörs!

9 kommentarer:

  1. Dom du sa + Jacob Markström

    SvaraRadera
  2. Fast Markström är ju/väl skadad och borta resten av säsongen va?

    SvaraRadera
  3. Markström är def. borta resten av säsongen pga. skada/operation.

    Jag håller delvis med dig Niklas men en sak är att betänka och det är att Viktor inte har någon större rutin från landslag/VM spel. Tror du att han skulle palla trycket och prestera lika bra där eller är det bättre med en kille med lite mer rutin typ Lundqvist eller J. Gustavsson? A. Lindbäck har ju inte heller någon större rutin från VM förutom att han var 3;e keeper förra året om jag inte missminner mig helt!?

    PS. diggar din blogg skarpt :-)

    /Anders

    SvaraRadera
  4. Tack Anders, kul att höra!

    Jo absolut Viktor har ingen rutin, men det har han inte av erlitserien eller sm-slutspel heller och det går ju rätt bra.

    Jonas Gustafsson hade heller inte så mycket landslags rutin då han stod i VM för första gången.

    Visst Viktor har ingen landskamp, men han är bäst av alla utanför NHL enligt mig.

    Samma med Lindbäck han har kommit in i NHL tagit tröja första säsongen i NHL och spelat grymt.

    Lindbäck och Fasth, gärna för mig! :-D

    SvaraRadera
  5. Visst är det imponerande det Fasth har gjort men Lindbäck är nog ändå strået vassare som verkligen kliver in i NHL och visar klass gång på gång. Det är bara och kolla på alla målvakter som åker över, det är inte många som kliver in direkt utan att ha spelat junior/AHL hockey tidigare på liten rink.

    Jag har inte haft örnkoll på Lindbäck tidigare, han har varit bra i mina ögon men jag slutar inte att imponeras av den styrkan han visar upp i kassen gång efter annan.

    Ytterligare en målvakt som har överraskat väldigt positivt är Eddie Läck. Med tanke på hur mycket han har fått stå så har han gjort det fantastiskt bra, dock ska man väl inte glömma att han till skillnad från flera andra svenska AHL målvakter står i ett av de bättre AHL lagen så han behöver inte "rädda" sitt lag i varje match om jag säger så!?

    En annan fundering! En målvakt som spelat på liten rink en hel eller flera säsong, hur stor blir omställningen att spela på stor rink igen om vi säger att förlitar oss på NHL/AHL målvakter i VM?
    Kan det tom vara så att tex. A Lindbäck och Eddie Läcks ”spelstil” kommer mer till sin rätta i Nordamerika eller är det bara så att de verkligen tagit ett rejält kliv i sin utveckling det senaste året? Eddie har väl ansetts som en potentiell stormålvakt under ett par år men det där riktiga genombrottet fick han ju aldrig i Sverige.

    //Anders

    SvaraRadera
  6. Jag håller med dig, lindbäck har imponerat på mig med, fast det gjorde han redan då han tog över första spaden en halv säsong från Markström i Brynäs och sen var han ju grym i Timrå där jag tycker han fick det stora genombrottet. Men som du säger starkt ta en spade i NHL direkt och sen gå in och leverera då han får chansen.

    Jo jag har sett Eddie spelar bra där borta grymt roligt!

    Jag vet inte riktigt hur svårt det blir. Våra svenska målvakter har ändå spelat största delen av livet på stor rink, så omställningen måste ju vara större för kanadensiska och amerikanska målvakter.

    Tror dock inte det är så svårt ställa om sig så man skulle välja en lite sämre målvakt för han är mer van vid stor rink...

    SvaraRadera
  7. Inside info:
    Dem gillar Markan. MYCKET!
    Skulle han vara spelduglig är han med!

    SvaraRadera
  8. Fasth känns given som etta. Jag håller honom framför Lunkan till och med. Lunkan har ju inte alls imponerat i landslagskassen de senaste åren och mest gnällt om onda knän och annat. Känns mer som om pliktskyldigt ställt upp.
    Lindbäck har jag sett spela och större returmaskin går knappt att hitta... Hur många gånger fångar han pucken på en match? Han tog ju betydligt fler puckar när han stod i Timrå än vad han gör nuförtiden. Såg någon match härförleden när han släppte fyra returer på raken och det blev mål på den fjärde returen.

    Bakom Fasth kan de ju ta in vem som helst som kan få stå någon bajsmatch mot B-motstånd. Kanske inte "shit-happens" Owuya då. Ett rent hån att han är uttagen. Bevisar väl inte så lite hur svag den svenska målvaktsscenen är just nu bakom Fasth.

    SvaraRadera
  9. Nja nej. Om Lundqvist är frisk och ledig väljer jag honom före Fasth alla dagar i veckan. Henke har rutin, spelat VM och OS, van att spela stora matcher. Samt är en bättre målvakt än Fasth.

    Nu tror jag ju inte Fasth hade haft problem leverera i en VM final, eller att det där med landslagsrutin är super viktigt. Men Lunkan har det och är en bättre målvakt.

    Håller inte med dig om Mark, och tycker det är barnsligt hänga upp sig på något som hände för några månader sen. Har förstått många Djurgårds fans har den åsikten som jag tycker är sjukt löjlig. Mark har mer än väl förtjänat sin plats i förtruppen till tre kronor.

    Tycker inte heller det är så dåligt med bra svenska målvakter som du säger. Vi har Liv, Tellqvist och Ersberg i KHL, Svedberg, Pettersson-Wentzell utslagna ur elitserien, sen har vi Nilsson, Hadelöv i semi. I KHL har vi Läck, Markström, i NHL Lindbäck, Enroth, Karlsson, Gustavsson. Massor med riktigt bra keeprar!

    Det där med returer tycker jag också fått alldeles för stort utrymme. Utespelare är ju inte dumma, kommer dom i vinkeln eller har lite dåligt läge skjuter dom lågt på benskydden för at få retur. Hur ska man hålla ett skott på benskydden? Är det sen lite trafik framför mål så blir det också svårt kontrollera returen.

    Att såga en målvakt som vunnit räddningsligan i elitserien och en som tagit plats i NHL sin rookiesäsong känns lite hårt och kanske på viss okunnighet...

    SvaraRadera