måndag 14 mars 2011

Ett ansvar som inte diskuteras...

En sak som jag tror rätt många inte tänker på då det gäller att vara målvakt är att man faktiskt har ett lite större ansvar gemtemot laget än du har som utespelare.

Nej jag tänker inte på att om du gör ett misstag på en match kan det innebära en förlust, även om det är sant. Men det vet alla målvakter om, och någonstans innerst inne så gillar alla målvakter det faktumet att det varje kväll är en hårfin gräns mellan hjälte och syndabock. Gillar man inte det står man inte i mål.

Nej det jag tänker på är att du måste dyka upp på varje träning, du måste ge allt på varje träning. Om du inte gör det förstör du träningen för hela laget. För hur kul är det att träna med bara en målvakt? Eller ingen alls? Hur kul är det att avsluta alla övningar mot öppet mål eller ett sånt där nät man hänger in?

Just exakt, inte kul alls!

Så som målvakt får man inte ha dagar då man inte känner för att träna och bara struntar i att komma, eller sjukanmäler sig för att man inte har lust att träna. Det är ett ansvar man tar på sig när man blir målvakt. För som sagt, du förstör för väldigt många om du inte har lust eller orka träna.

Det samma gäller ju dom dagar man går dit men bara står där i målet och inte alls har lust, du kommer snabbt skapa stor irritation bland dina medspelare som kämpar på och vill ha det roliga i slutet av varje övning med tävlingen man mot man med målvakten.

Det här är något jag inte tror det tänkt på så ofta!





Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar