tisdag 15 mars 2011

Hur svårt är det vara hockeyjournalist

Sportjournalist och skriva om hockey?

Helt ärligt hur svårt verkar det vara?

Mats Wennerholm, Lars Anrell, Thomas Ros med flera. Skulle man följt deras tips den här säsongen hade man inte blivit rik, det är ju ett som är säkert!

Men dom vänder ju kappan efter vinden arton gånger per säsong, ena dagen ska Frölunda vinna SM-Guld nästa ska dom till kvalserien. Alla deras krönikor och varje gång dom tycker till är ju också dagen efter matcherna. Hur svårt är det?

Dom sticker sällan ut näsorna, och det är ju knappt dom vågar säga att AIK ska slå ut HV71, trots att inget lag någonsin vänt 0-3 i matcher.

Dom är bra med ord och att formulera sig, måste ha grymt förstående familjer då dom verkar resa en hel del. men ärligt så tror jag att i alla fall hälften av alla hockeysupportrar hade gjort jobbet minst lika bra.

Ofta ska dom ju också ge sig på att analysera och expertbedöma saker dom inte riktigt har full koll på, som tex målvaktsarbete, eller för den delen olika taktiska moment i hockeyn. Det roligaste är ju då dom EFTER matcher ska såga ett lags taktik... Hur svårt är det säga ett lag gjort, valt eller utfört sin taktik fel efter en match dom förlorat??

Nu under slutspelet är det ju extra roligt/irriterande läsa kvällstidningarna när "experterna" ska uttala sig, ja just det dagen efter om matcherna...

Självklart finns det undantag, jag gillar ju Marie Hallman som har en nyanserad syn och skriver på ett bra sätt. Leif Boork är också grym, fast han har ju lite mer bakgrund då...

Vi hörs!

3 kommentarer:

  1. Jag vill inte såga några namngivna journalister, men håller definitivt med dig om att många har stora brister.

    Många saknar dessutom den rätta passionen för sporten och det genuina hockeyintresset, vilket lyser igenom tydligt.

    SvaraRadera
  2. Det är just därför som det är så kul med hockeybloggar. Man snor sig lite fakta av media och sen får man skön känsla redovisad av bloggarna. Perfekt...

    SvaraRadera
  3. John: Jag håller med dig, men så blir det ju om man ska vara expert i tidningen på åtta olika sporter...

    Lasse: Exakt! Sorterar man bara bort lite av patronismen för laget så är dom också grymt mycket mer kunniga. Om än lite enögda ibland. :-)

    SvaraRadera