onsdag 16 mars 2011

Proppmätta och krossade av hungrigt AIK

Som gammal målvakt, nuvarande målvaktstränare och målvaktsfantast är det ju omöjligt inte imponeras av och glädjas med Viktor Fasth! Vilken målvakt, det enda tråkiga är att det tagit så lång tid för honom komma till den stora sceenen så den stora publiken får njuta av hans spel.

Men alla mognar ju olika.

Det jag i den här kvartsfinalserien imponerats mest av är hur han alltid är på rätt plats i god tid och väldigt sällan behöver göra idioträddningar. Han är där pucken kommer och kan lugn och sansat ta den i magen. En målvaktstränares dröm.

Viktor har släppt in fyra mål på fyra matcher mot HV71. Mot seriesegrarna HV71, som gjorde mest mål i elitserien med 173 stycken det är 2,45 mål per match. Mot AIK när det gäller som mest har HV gjort 1,00 mål per match. Viktor Fasth har en räddningsprocent på 97,28 % vilket ju är sjukt bra.

Men som sagt Viktors lugn i målet och placeringsförmåga och hans sätt att röra sig lugnt och samlat men ändå alltid vara på plats och kunna göra dom enkla räddningarna.

Sen är ju Viktor inte den enda anledningen att AIK vunnit, men den största AIK anledningen då ju jag tycker HV trots att dom torskat fyra raka matcher varit det bättre laget. Eller bättre, men dom har haft mer puck skjutit fler skott och skapat flest chanser. Men ingen i HV har varit riktigt beredd att göra skitjobbet någon som ALLA i AIK gör hela tiden. HV har känts proppmätta och inte tillräckligt ödmjuka uppdraget.

Men ärligt om man på fyra matcher vinner skotten med 147 - 101 så ska man ju vinna den serien. Men HV har gjort bort sig och tyckt dom varit tillräckligt bra för att åka på en grilla mot ett krigande AIK som offrade allt för att vinna. Ett AIK med Viktor Fasth som sista utpost, en sista utpost som varit överlägsen HVs båda målvakter.

AIK går vidare helt rättvist!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Man får bör komma ihåg att AIK fick spela "Playoff-Hockey" redan innan Playoff startade iom att de fick kämpa in i det sista för att ta en plats till slutspelet och var på så sätt redan beredda inför uppgiften. Medans HV71 verkade vara mer inresserade av att bli 1:a för att kunna välja "sämsta laget", lite av fel fokus med andra ord.
    Men AIK har inte stulit segern utan vunnit den förtjänt!

    SvaraRadera
  2. Så var det absolut. Men det är en så lam ursäkt tycker jag. Kan man inte tända till då det är slutspel, ja då förtjänar man inte att gå vidare. Vilket ju inte HV gjorde heller.

    AIK gick vidare mycket välförtjänt! I bäst av sju är det ju alltid rätt lag som går vidare. Man har inte tur i fyra matcher...

    SvaraRadera