onsdag 16 mars 2011

Tack Mark Owuya

Puh!

Vilken match, alltså slutspel och derbyn är inte alls bra för mitt arma hjärta, jag börjar ju bli gammal!

Men måste få säga det, jag har ju helt rätt hyllat Viktor Fasth under slutspelet. Men ikväll, är det en annan stockholms målvakt som ska hyllas.

Mark Owuya

Vilken match han gör, han inledning på tredje perioden var grym, han gjorde fyra fem grymma och antagligen matchavgörande räddningar. Han var helt otrolig! En dubbelräddning där i inledningen. Luleå sköt sex skott första minuten och alla sex var bra målchanser.

Foto: Daniel Pettersson
http://danielpettersson.com/
Tack Mark för en GRYM insats!

En sak till, Max Grindal fan kamma till dig, fast å andra sidan kammad frissa är väl hans starka sida. När ska han sluta tjata om Mika Zibanejads ålder, eller om att Djurgården låter honom spela i slutet eller någon annan junior. Vakna nu Max det har Djurgården gjort HELA säsongen.

Vi hörs!

4 kommentarer:

  1. Otrolig insats vet jag inte. Han fick ju inte så många skott mot sig. Och hur är det man säger? Även en blind höna kan finna ett korn ibland!

    SvaraRadera
  2. Den kommentaren visar du inte har så stor koll på målvaktsarbete. Han hade lite att göra två första perioderna vilket kan göra det svårt vara allert och varm då det händer. Sen hade Luleå fem sex kvalificerade målchanser den första minuten i tredje. Mål där och matchbilden hade blivit helt annorlunda.

    Att ett misstag mot AIK ska göra att man inte kan ge Mark cred när han är bra är ju bara löjligt!

    SvaraRadera
  3. Mark in da målgård ja. Jo jag har sett en kul grej. Han har till synes ofta inte en susning om var pucken han räddar är. Vrider huvudet åt ett håll och räddar med benskydd, oftast då Luleå inte verkar köra med höjdare, eller plock/stöt på andra sidan. Märkligt egentligen. Kan ju inte vara tur hela tiden heller.

    En sak till är att han flaxar till och gör sig stor men då med resultatet att han skapar luckor nära kroppen.

    Kommentarer på det...?

    SvaraRadera
  4. Jag har också sett det, att det ser ut som han räddar puckar och rycker till som att oj var det där den var. Men som du säger, man räddar inte så mycket med tur.

    Täcka/blocka stilen gör ju att du ska ner vara stor och tät och vara ivägen. Så många räddningar av alla målvakter i skymda lägen är dom ju inte helt medvetna om. Men dom är i pucklinjen och det är ju inte tur.

    Men han har en speciell stil Mark, inget du försöker läta ut till unga målisar...

    Täcka/blocka går ju ut på att vara stor och tät. Inte släppa puckar igenom dig, mellan ben och i armhålor. Så på så vis blir det ju galet flaxa med armarna. Sen ibland måste man ju agera i ytterlägen och rädda pucken mer aktivt.

    Dock är det ju sällan en utespelare försöker göra mål i armhålan då det oftast slutar med ett skott i magen. Eller när jag tänker efter är det kanske just det dom försöker... Så många skott vi ser mitt i magen ;-)

    SvaraRadera