onsdag 16 mars 2011

Var ska PW hamna?

Länge sedan så dags för lite PW snack igen på bloggen.

Läser i Aftonbladet att tre klubbar är intresserade av honom Timrå, Luleå och Färjestad. Om det här stämmer alltså att det är dom tre klubbarna det handlar om, skulle jag om jag var Fredrik välja Färjestad. Utan att tveka. Kika på vad en viss Erik Granqvist gjort med Jonas Gustavsson och Henrik Karlsson för att nämna några.

Jag tycker ju fler klubbar borde vara intresserade av Fredrik som ju visade att han är en bra målvakt som klarar av elitseriehockey.

Men valet om jag var PW hade varit Färjestad och att få jobba med Erik Granqvist, som ju är en riktigt bra målvaktstränare. En målvaktstränare som inte lämnar något alls åt slumpen och har lyckats förfina massor av målvakter och hjälpt dom bli så bra dom kan.

Jag tycker också det vore spännande att se hur bra PW kan bli i sammarbete med Granqvist.

Inget ont om Timrå och Luleås målvaktstränare alls, som antagligen är minst lika bra som Erik, men jag tycker ändå det känns lockande och spännande med PW i Färjestad. Eller ja varför inte i Djurgården om nu Owuya sticker till NHL, och Ridderwall inte förlänger.

Vi hörs!

7 kommentarer:

  1. Intressant målvaktskarusell det kan bli inför kommande säsong. Många "lediga" jobb om man säger så...
    AIK (1 plats)
    Brynäs (2 platser)
    Djurgården (2 platser)
    Frölunda (2 platser)
    Färjestad (1 plats ev 2 om inte optionsåret på Nihlstorp utnyttjas)
    HV71 (0 platser)
    Linköping (1 plats)
    Luleå (1 plats)
    Skellefteå (0 platser)
    Timrå (2 platser)

    Så det finns ju en hel massa alternativ både för PW och för andra lovande målvakter (Johan Gustafsson, Magnus Hellberg)

    Jag skulle tippa på att Färjestad knyter upp Johan Gustafsson från Västerås och vill nog därför ha en mer rutinerad backup.

    AIK lär nog re-signa antingen Heino-Lindberg eller Björn Bjurling.

    Frölunda vill regsigna Lundström men vill nog ha en mer rutinerad keeper som etta.

    Linköping vill nog ha ett mer rutinerat namn som alternativ till Engstrand.

    Brynäs lär nog resigna Svedberg och kanske plockar tillbaka Honken. Annars lär ju Magnus Hellberg vara ett alternativ där.

    Återstår då: Djurgården, Timrå och Luleå. Timrå och Djurgården känns då som mest sannolikt. Kanske Tellan och PW som målvakter nästa säsong?

    SvaraRadera
  2. Jag tror han kommer att gå till den klubb som satsar på honom som 1:e målis ( vad han själv vill) och det är nog just nu bara Timrå som gör det, han vet att han blir etta i timrå om han stannar. som du säger så har alla klubbar bra målvaktstränare, så?

    SvaraRadera
  3. Kalle: Stod i tidningen diag att det lutar åt att Honken blir kvar i Frölunda. Sen trorjag Linköping signat upp Norrena på ett år till.

    Jag tror ju det är rätt stor chans AIK tappar Fasth till NHL...

    Men som du säger det är en spännande och rolig silly för oss målvaktsnördar där det lär bli en del flyttar, och nya keeprar från allsvenskan som får chansen. Ska bli roligt följa!

    Anonym: Fast i Färjestad kan han ha chansen, Salak ser ju ut försvinna och Nihlstorp skulle ju vara backup i år till Rahm. Men Timrå har ju om jag förstått det rätt varit tydliga med att han är etta.

    SvaraRadera
  4. Jag tror inte alls på Fasth till NHL. Om han lämnar AIK blir det i så fall för KHL. Han är för liten för NHL. Efter Henrik Lundqvists intåg så är ju drömmen för varje GM att he en storväxt målvakt. Se på dem som plockats över från elitserien till nordamerika de senate säsongerna, Gustavsson, Markström, Wesslau, Karlsson, dessa är 190cm och mer därtill. Och även de som är i toppen av målvaktsligan är också 190+ cm. Att då Fasth, 182 cm i strumplästen skulle vara attraktiv för seriens General Managers känner jag som helt osannolikt faktiskt. Annat var det för tio år sedan när Brodeur och Roy var dominanta, då var mallen att ha en liten och smidig målvakt men så är det inte längre. Så längden tror jag stoppar Fasth från NHL. Dessutom vill han nog gärna vara etta i AIK i stället för att mögla bort någon säsong som båsdörrsöppnare i någon obskyr andraliga. Se bara på hur Markström kastar bort sin karriär just nu. Han borde haft garantier att vara etta eller åtminstone tvåa i Florida för att ha åkt över.

    SvaraRadera
  5. Fast Tim Thomas etta i målvaktsligan är 180 cm, Jonathan Quick är 185 cm Cam Ward är 185 cm...

    Tre hyfsade målvakter...

    Jag tror inte längden hindrar dig om du är en grym målvakt. Visst har du fördel som lång och mindre grym. Men om Wesslau fick chansen förra året så har Fasth en bra chans i år tror jag. Sen är han 29 bast, och chansen att trygga ekonomin för resten av livet kan nog vara lockande den med. Likaså utmaningen att mäta sig bland dom bästa. Att han inte är draftad gör ju också att ALLA lag kan lägga bud på honom...

    Jag tycker inte Markström kastar bort sin karriär, han behöver få rutin på liten rink. Han går till Florida som har Vokun som etta som är 35 bast. Jakob är 21 och kommer få sina chanser, ta ett hundår i farmarligan och sen ta upp kampen. Man kan inte bara fega och spela där man vet man är etta... Hur utvecklande är det? Vad är garantier om att vara etta värda då? Det har ju Stefan Ridderwall fått två år irad, men skador har gjort att han varit båsöppnare trots garantier...

    SvaraRadera
  6. Att PW skulle gå till dif är fullständigt osannolikt. Han är AIKare så att det skriker om det och avskyr dif. Det skulle vara skamligt om dif la ett bud på honom. Oförskämt rent utsagt. Jag hade gärna sett honom som assisterande till Fasth om han blev kvar.

    SvaraRadera
  7. Jag tror inte det är sannolikt även om han inte var AIK:are. Däremot att dskulle vara skamligt av DIF att lägga ett bud, nja jag håller inte med dig.

    Varför skulle det vara oförskämt?

    Hockey är hans jobb, sen kanske han själv är ointresserad men om klubbarna ska ta hänsyn till vilket lah spelaren hejade på som barn när dom ska lägga bud. Nej det låter bara löjligt.

    Hockeyspelare har ju som sagt hockey som jobb, och vill så klart ha bästa möjliga lön. Vem av oss hade inte bytt till ett konkurerande företag för dubbla eller tredubbla lönen.

    Han gick ju till Timrå just bara för chansen att vara första målvakt, har svårt se att han skulle tycka det var ett bra karriärval att åka ich tugga knopp på bänken i AIK, hur stort AIK hjärta han än må ha... Rent ut sagt korkat, så länge Fasth är kvar.

    SvaraRadera