lördag 19 mars 2011

Saker som inte hör hemma på en hockeyrink

Jag måste ju säga att jag tycker det här är helt rätt!

Får man ett sånt totalt hjärnsläpp och gör något så otroligt idiotiskt och fult att man sparkar efter någon på en hockeyrink då ska man stängas av.

Att Cam Abbott sparkar efter Mika Zibanejad efter ett helt vanligt gruff, visar på total brist på respekt för motståndaren och för sporten och ska straffas. Att det är just en Abbott i Luleå som gör en sådan sak förvånar mig inte. Dom är ju kända för att ha kort stubin och göra dumma saker. Även om Jonas Rönnqvist i år fått dom att behärska sig bra. Men nu brast det, säkerligen är det en effekt av att ha tappat 3-0 i matcher.

Undra hur Cam tänkte att en avstägningen skulle hjälpa Luleå i en sjunde match?

Jag köper ju en hel del som händer i rinken, det händer liksom i stridens hetta och fullpumpad med adrenalin kan det spåra ur. Men att slå med klubban som Nisse Ekman gjorde, eller medvetet armbågstackla som Anton Hedman gjorde, eller att sparkas som Cam Abbott gjorde är aldrig acceptabelt och aldrig något du kan skylla på stridens hetta. Några gränser måste du som hockeyspelare ha!

Riktigt fult och riktigt korkat av Cam Abbott. Saken är ju att det är ju hit som Djurgården ville få bröderna Abbott, så utöver att det var fult gjort så lät ju bröderna Djurgården vinna den psykologiska kampen i match sex på knock out!

Jag har ju också svårt för då man kör in i målvakten helt avsiktligt, två sekunder efter avblåsning enbart för att störa. Det är dock en del av det psykologiska spelet. Men jag gillar det inte!

Vi hörs!

2 kommentarer:

  1. Det sista du nämner, hände det igår? utveckla...

    SvaraRadera
  2. Nej inte direkt. Det var någon gång en Djurgårdare gick in lite onödigt på Nilsson men annars var det rätt schysst match mot just målvakterna.

    Ja matchen var rätt schysst överlag. Några idiotgrejor men inte värre...

    SvaraRadera